profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport rūpnīcas komandā brauks Hirvonens un Sirmača, Ķenava 'pāridarītājs' Evans

Mārtiņš Jankovskis 13.12.2013 - 11:33 M-Sport rūpnīcas komandā brauks Hirvonens un Sirmača, Ķenava 'pāridarītājs' Evans
Miko Hirvonens atgriežas mājās. Foto: mikkohirvonen.com

Piektdien oficiāli kļuvis zināms, ka M-Sport rūpnīcas rallija komandā startēs soms Miko Hirvonens un jaunais britu pilots Elfins Evans. Abi sportisti startēs visos 13 WRC posmos. Tāpat ar Ford Fiesta RS WRC automašīnu visos posmos startēs bijušais F1 pilots Roberts Kubica, kurš šosezon pārstāvēja Citroen.

Hirvonens M-Sport pievienojās 2003. gadā, palīdzot komandai izcīnīt vairākus ražotāju kausus. Pavisam kopā Hirvonens WRC svinējis 15 uzvaras, no kurām 14 izcīnītas braucot tieši ar Ford. Pēc 2011. gada sezonas Hirvonens pārgāja uz Citroen, taču divu gadu laikā somu braucējs tikai reizi spēja kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.


Miko Hirvonens pie Ford stūres. Foto: ewrc.cz

''Sēsties atkal pie Ford Fiesta RS WRC automašīnas stūres – sajūtas, kā atgriešanās mājās. Pēdējie divi gadi man un manam stūrmanim bija labi, taču mēs nesasniedzām to, ko gribējām. Pievienojoties M-Sport, mums ir laba iespēja sasniegt to, ko vēlamies. Jauni starti un jauna sezona mašīnā, kuru mēs pazīstam, ļaus mums būt konkurētspējīgiem. Esam motivēti uzvarēt, jo esam labākajā vietā, lai to izdarītu. Gribu būt viens no čempiontitula pretendentiem, un M-Sport komandā mēs to varam sasniegt,'' tā Miko Hirvonens.


Evans pie WRC automašīnas stūres. Foto: ewrc.cz

''Tās ir fantastiskas sajūtas zinot, ka ar WRC automašīnu varēšu braukt visu sezonu. Šis gads mums bija ļoti labs, jo apguvām daudz jaunas lietas, tāpēc prieks, ka savā karjerā varu spert nākamo soli. Šis ir tikai pirmais solis, tāpēc gribu pateikties Malkolmam Vilsonam un M-Sport par šo iespēju, un par viņu ticēšanu mūsu spēkos. Sezonas pirmā puse paies mācoties, tāpēc uzdevums būs finišēt katrā rallijā. Tas, ka komandā ir Hirvonens un viņa stūrmanis Jarmo Lehtinens, dos mums daudz pozitīvu lietu,'' tā Elfins Evans, kurš vēl pagājušās sezonas izskaņā "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensībās plecu pie pleca cīnījās ar Ralfu Sirmaci un Mārci Ķenavu. (Lai arī dažos braucienos Evans bija lēnāks par mūsu braucējiem, beigās pirmā vieta tika piešķirta viņam - aut.)


Hirvonens un Evans

Šogad Evans sezonas lielāko daļu startēja ar Ford Fiesta R5 automašīnu (labākais sasniegums - uzvara Velsas WRC posmā WRC2 klasē), kā arī Sardīnijas posmā debitēja pie WRC automašīnas stūres (6.vieta).


Roberts Kubica Velsas WRC posmā debitēja pie Citroen DS3 WRC automašīnas stūres. Foto: ewrc.cz 

Tāpat M-Sport paziņoja, ka bijušais F1 braucējs Roberts Kubica, kurš šosezon kļuva par WRC2 klases čempionu, pateicoties savam ilggadējam atbalstītājam Lotus, ar Ford Fiesta RS WRC automašīnu brauks visos 13 sezonas posmos. ''Esmu priecīgs, ka ar Ford Fiesta RS WRC automašīnu varēšu braukt visos 13 WRC posmos. Lotos Group atbalsts kopā ar M-Sport zināšanām dos man solīdu pamatu turpmākajai attīstībai,'' tā Roberts Kubica.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png