profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Citroen rallija komandai pievienojas Mīke un Ostbergs

Mārtiņš Jankovskis 09.12.2013 - 22:45 Citroen rallija komandai pievienojas Mīke un Ostbergs
Kriss Mīke. Foto: wrc.com

Pirmdienas vakarā Citroen oficiāli paziņoja to pilotu vārdus, kuri komandu pārstāvēs 2014. gada sezonā. Uzreiz jāsāk ar to, ka Dani Sordo un Miko Hirvonens, kuri komandā brauca šogad, nav Citroen vienības sastāvā 2014. gada sezonā.

Franču komandu nākamsezon pārstāvēs Kriss Mīke, Mads Ostbergs un Halids Al-Kasimi, kurš brauks tikai dažos WRC posmos. ''Šī ir neticama iespēja. Pēdējo gadu laikā vienmēr esmu bijis tuvu Citroen, tāpēc esmu ļoti laimīgs, ka varēšu strādāt ar tik pieredzējušu komandu, kura izcīnījusi ļoti daudz titulus,'' iesāk Kriss Mīke.


Kriss Mīke Austrālijas rallijā. Foto: ewrc.cz

''Līdz šim ar WRC mašīnu esmu braucis tikai desmit rallijos. Domāju, ka man ir potenciāls, taču man vēl nepieciešams uzkrāt pieredzi. Citroën DS3 WRC ir vienreizēja mašīna, tāpēc varēšu izmantot komandas zināšanas, lai uzlabotu savu sniegumu. Sezonas pirmajā pusē man jābūt pacietīgam un jāmācās tie ralliji, kuros līdz šim neesmu braucis.''

Jāatgādina, ka šosezon Mīke divas reizes tika pie iespējas braukt ar Citroën DS3 WRC automašīnu. Abas reizes (Somijā un Austrālijā) sportists bija ļoti ātrs, taču abos rallijos Mīke avarēja.

Kā atzina WRC radio balss Kolins Klarks, tad Mīkem šogad bija divi ralliji, trīs avārijas (vienā rallijā tika avarēts divas reizes), 11 kūleņi un līgums uz 2014. gada sezonu.


Mads Ostbergs šosezon startēja Kataras M-Sport komandā. Foto: ewrc.cz

''Esmu ļoti priecīgs, ka varu pievienoties Citroen Racing komandai,'' iesāk Mads Ostbergs. ''Pēc tik daudziem gadiem, skatoties, kā Citroen uzvar, tas ir kā sapņa piepildījums kļūt par daļu no šīs komandas. Pievienojos šai komandai, lai censtos uzrādīt labus rezultātus un uzvarēt. Vienmēr esmu pierādījis, ka esmu ātrs. Zinu, ka WRC standarti ir ļoti augsti, taču es gribu būt konkurētspējīgs,'' nobeidz Ostbergs, kurš šosezon ar 102 punktiem kopvērtējumā finšēja sestajā vietā.

Oficiāli Citroen savu jauno rallija un šosejas programmu prezentēs 16. decembrī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png