profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hyundai WRC komandai pievienojas pieredzējušais somu sportists

Mārtiņš Jankovskis 29.11.2013 - 07:31 Hyundai WRC komandai pievienojas pieredzējušais somu sportists
Juha Haninens un Tomi Tominens. Foto: facebook.com/HyundaiWRC

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai turpina komplektēt komandu 2014.gada sezonai. Nesen vienība apstiprināja, ka 2014. gadā komandas pirmais pilots būs beļģis Tjerī Noivils, kurš startēs visos sezonas posmos. Ceturtdien Hyundai atzina, ka komandā brauks arī 31 gadus vecais somu rallija braucējs Juha Hanninens. Taču, atšķirībā no Noivila, Haninens brauks dažos posmos, no kuriem pirmais starts paredzēts Zviedrijas WRC rallijā.


Šogad Haninens Zviedrijas WRC rallijā izcīnīja sesto vietu. Foto: ewrc.cz

Šogad 2010. gada IRC un 2012. gada ERČ čempions Haninens kopā ar Krisu Atkinsonu un Braienu Bufjēru pildīja un pilda Hyundai komandas testu pilotu funkcijas. ''Sākot no maija, kopā ar komandu strādāju ļoti daudz. Varu pateikt, ka šis ir fantastisks projekts,'' saka pieredzējušais somu sportists. ''Strādāšana testos kopā ar Hyundai bija īsta bauda, tāpēc ceru, ka komandas sastāvā nākamgad varēšu aizvadīt vairākas sacensības.''


Hyundai testos. Foto: facebook.com/HyundaiWRC

Jau iepriekš komandas vadība atzina, ka uz otrā pilota vietu pretendēs vairāki sportisti, kuri rotācijas kārtībā arī brauks atsevišķos posmos. Taču nesen parādījās runas, ka komandai varētu pievienoties arī spānis Dani Sordo, tāpēc šobrīd nav zināms, cik mašīnu un kādi komandas braucēji Hyundai vienībā varētu būt 2014. gada sezonā.

''Haninens nodemonstrēja lielisku uzticamību šai lietai, tāpēc tas bija tikai loģisks solis, ka mēs viņu izvēlējāmies kā vienu no komandas pilotiem mūsu debijas sezonā. Viņš sevi testos pierādīja, kā spējīgu, ātru un tehniski gudru sportistu. Kas vēl svarīgi, viņš ir īsts komandas spēlētājs. Viņš testos mūsu inženieriem nodrošināja visu nepieciešamo informāciju un novērojumus par darbu ar mašīnu. Viņam ir arī liela pieredze WRC, kā arī testos viņš pie šīs mašīnas stūres pavadīja visvairāk laika, tāpēc uzskatām, ka viņš būs lielisks partneris Noivilam,'' tā komandas vadītājs Mišels Nandāns.


Hyundai testos. Foto: facebook.com/HyundaiWRC

Pavisam kopā Haninens savas karjeras laikā piedalījies 36 WRC posmos, no kuriem labākais rezultāts uzrādīts šī gada Zviedrijas WRC rallijā, kur sportists ar Kataras M-Sport rallija komandas automašīnu Ford Fiesta RS WRC izcīnīja sesto vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png