profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mini R5 nebūvēs un kā rūpnīcas komanda WRC neatgriezīsies

Mārtiņš Jankovskis 24.11.2013 - 16:14 Mini R5 nebūvēs un kā rūpnīcas komanda WRC neatgriezīsies
Oleksejs Kikireško šogad ar Mini Cooper S2000 1.6T startēja gan Ukrainā, gan pasaulē.

Šogad dažos rallija posmos uz starta izgāja arī Mini automašīnas. 2011. gadā Mini rūpnīcas rallija komanda bija plānojusi ar vismaz divām mašīnām startēt WRC, taču līdzekļu trūkumu dēļ rūpnīcas komanda savu dalību WRC čempionātā bija spiesta pārtraukt. Tā vietā daudzi klienti varēja izīrēt Mini automašīnas un ar tām startēt nacionālajos čempionātos vai WRC.


Mini WRC Somijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Kā atzīst Prodrive direktors Ričards Teilors, tad britu kompānija šobrīd neplāno sekot pārējiem autoražotājiem un būvēt Mini R5, kā arī Mini kompānijas plānos neietilpst atgriezties WRC kā rūpnīcas komandai. Tā vietā Mini plānos ir startēt rallijkrosā un Dakarā.

''Šobrīd mums nav plānos būvēt Mini R5, kā arī nav plānos atgriezties WRC kā rūpnīcas komandai,'' portālā rallyreportwrc.com citēts Ričards Teilors. ''Žēl, ka tā, jo Mini WRC izdevās lielisks. Šobrīd esam koncentrējušies rallijkrosam un Mini John Cooper Works RX automašīnas būvniecībai rallijkrosam.''


Rallijkrosam sagatavotais Mini RX. Foto: first4auto.com

''Šobrīd visā pasaulē ir apmēram 25 Mini WRC un RRC automašīnas. Tās veiksmīgi tiek izmantotas citos čempionātos. Mūsu inženieri un tehniķi lieliski sniedz atbalstu daudziem klientiem visā pasaulē. Šogad mūsu klienti ir uzvarējuši trīs nacionālajos rallija čempionātos - Spānijā, Čehijā un Ukrainā. Esam pārliecināti, ka mūsu mašīna joprojām būs konkurētspējīga kā WRC, tā arī nacionālajos čempionātos,'' nobeidz Teilors. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png