profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Velsas rallijs cieš no hakeru uzbrukumiem

Mārtiņš Jankovskis 23.11.2013 - 06:18 Velsas rallijs cieš no hakeru uzbrukumiem
Foto: crash.net

Ja parasti, beidzoties kādam no WRC posmiem, rezultāti ir pieejami uzreiz, tad pēc Velsas WRC posma vairākas dienas nebija publiskoti gala rezultāti ne WRC čempionāta braucējiem, ne nacionālajam rallijam. Iepriekšējos gados laika un sekošanas sistēmas nodrošināja Stage One Technology kompānija, ar ko visi bija apmierināti, taču šogad šis svarīgais uzdevums tika uzticēts diezgan svešai spāņu firmai - SIT, par kuru darbību šogad saņemtas sliktas atsauksmes gan no komandām, gan no skatītājiem.

Kā apgalvo SIT, tad šoreiz Velsā problēmas ar laika ierīcēm nenotika viņu vainas dēļ, bet tās radušās hakeru uzbrukumu rezultātā.


Foto: ewrc.cz

Pēc notikušā Velsas WRC rallija direktors atzina, ka rallija organizatori SIT par laika hronometru izmantošanu maksā apmēram 100 000 angļu mārciņu, tāpēc šobrīd ir vilšanās par gala rezultātu.

''Esam satriekti. It īpaši mums ir neērti sportistu priekšā. Mums notiek augsta mēroga sporta pasākums, tāpēc šādas problēmas, lai arī ar ko viņas būtu saistītas, nav pieļaujamas,'' saka rallija direktors Endrjū Kojs.

''Tas nav patīkami. Neesmu lietas kursā, kas tur ir ar viņu aizsardzības sistēmu, bet šajā plānā viņiem ir nopietnas problēmas. Šeit ir pasaules čempionāts, tāpēc visam jābūt nopietni. Domāju, ka uzbrukumiem šādām pat datoru sistēmām F1 ir daudz lielāks risks, taču viņiem nekad nav problēmu,'' saka VW komandas vadītājs Josts Kapito.


Foto: ewrc.cz

Piektdien SIT pārstāvji atzina, ka viņiem ir pierādījumi tam, ka sezonas pēdējā posmā rezultātu sistēmām uzbruka hakeri. ''Mēs organizatoriem piedāvājam mūsu iekārtas un ļaujam viņiem bezmaksas iespēju strādāt ar šīm sistēmām, taču viņi cenšas visā apvainot mūs. Varu garantēt, ka nākamgad nekas tāds nenotiks,'' nobeidz viens no SIT pārstāvjiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png