profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport: Bija labi Seskam dot šo iespēju; skatīsimies, kas notiks tuvākajās nedēļās

Go4speed 15.10.2024 - 21:14 M-Sport: Bija labi Seskam dot šo iespēju; skatīsimies, kas notiks tuvākajās nedēļās
Foto: M-Sport

''M-Sport'' komandas braucēju sastāvs 2025. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonai joprojām ir neskaidrs, un spekulācijas turpinās par tās pašreizējā vadošā braucēja Adriena Formo nākotni.

''Ford'' komanda bieži pieņem lēmumus par braucējiem tikai sezonas beigās, un šī sezona nebūs izņēmums. Zināms, ka komanda nākamsezon plāno startēt ar divām ''Ford Puma Rally1'' automašīnām.

Formo atgriešanās Rally1 klasē pēc viņa 2023. gada sezonas Rally2 kategorijā ir devusi labus rezultātus – franču braucējs šosezon astoņos posmos finišēja Top5, tostarp četras reizes kāpis uz goda pjedestāla (Zviedrijā, Kenijā, Polijā un Somijā). Formo panākumi ir padarījuši viņu par vērtīgu pilotu servisa parkā, un britu rallija čempions tiek saistīts ar pāreju uz ''Hyundai'', lai nākamsezon vadītu korejiešu komandas trešo auto.


Foto: João Ricardo Branco

Jautāts par 2025. gada plāniem, M-Sport komandas vadītājs Ričards Mileners apstiprināja, ka pagaidām "Nekas nav noslēgts ar nevienu. Šobrīd viss ir pilnībā nenoteikts, un neviens vēl nav parakstījis līgumu. Visas iespējas ir atvērtas, kā tas parasti ir M-Sport gadījumā šajā gada posmā," portālam motorsport.com saka Ričards Mileners. "Mēs uz nākamo sezonu vēlamies iegūt pēc iespējas spēcīgāku komandu ar divām automašīnām, un tas ir mūsu mērķis, kuru mēs turpinām īstenot."

Komanda vēlētos vienoties ar Formo par jaunu līgumu un nav zaudējusi cerības viņu saglabāt, tomēr, ja būs nepieciešams, tai ir alternatīvas iespējas, kas varētu aizpildīt divas vietas komandā.

Viens no braucējiem varētu būt gan Gregoirs Munsters, gan arī Mārtiņš Sesks. Mūsu sportists nesen izteicās, ka ''Visticamāk, līdz divu mēnešu laikā kaut kam vajadzētu palikt skaidrākam. Ņemot vērā šo lielo bildi, mēs neesam tie spēles noteicēji. Mēs joprojām esam jaunie braucēji. Ir jābūt skaidrībai, kas notiks ar Toyota un Hyundai komandu braucējiem, un tad jau mēs redzēsim, vai tiekam un pie cik lielas iespējas tiekam kaut kur startēt. Mūsu iespēja būs tikai tur, kur būs brīva vieta, bet šo brīvo vietu nav daudz.''


Foto: Bitto Zsolt

"Kā saka pats Mārtiņš, viņš nezina, kas notiks tālāk, un arī es nezinu, kas notiks tālāk. Šobrīd viss ir ļoti nenoteikts, taču bija labi viņam dot šo iespēju. Tagad jāskatās, kas notiks tuvākajās nedēļās," nobeidz Mileners.

Kā ziņo Motorsport.com, tad bez Seska un Munstera uz M-Sport vietu varētu pretendēt arī abi WRC2 titula pretendenti – Olivers Solbergs un Joans Rosels. Kā nesen izteicās Rosels, tad "Ilgu laiku plāns ir bijis pāriet uz Rally1. Mēs strādājam, lai nonāktu Rally1 klasē. Vēlos pierādīt, ka esmu gatavs Rally1. Iespējams, pēc tam, kad citi braucēji būs noskaidroti un atradīs savas vietas, mēs varēsim kaut ko apspriest vairāk," tā Joans Rossels, kurš WRC2 klasē šobrīd ieņem otro vietu, 12 punktus zaudējot Oliveram Solbergam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png