profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toyota, iespējams, atklājuši Katsutas neveiksmes cēloņus

Go4speed 15.10.2024 - 09:51 Toyota, iespējams, atklājuši Katsutas neveiksmes cēloņus
Jari Mati Latvala un Takamoto Katsuta. Foto: Honza Froněk

Pēc vāja snieguma Somijas un Grieķijas WRC rallijos, Toyota komandas vadītājam Jari-Mati Latvalam nācās pieņemt grūtu lēmumu un nosēdināt malā tās pilotu Takamoto Katsutu. Tādējādi Katsuta nepiedalījās Čīles rallijā, kur viņa vietu Rally1 automašīnā ieņēma somu pilots Sami Pajari. Jāatzīmē, ka no šī gada desmit rallijiem piecos Katsuta finišējis pēc Superrally sistēmas.

Latvala skaidroja, ka lēmums pieņemts ar labiem nodomiem. ''Ar Taku mums bija dažas telefonsarunas, un, protams, tā nekad nav patīkama situācija. Viņš patiešām gribēja startēt Čīlē,'' saka Jari-Mati Latvala. ''Tomēr pēc dažām dienām viņš par to padomāja un saprata situāciju, ko mēs gribējām, un bija gatavs ieguldīt darbu, veikt izmaiņas un censties uzlabot sevi, lai atgrieztos stiprāks,'' piebilda Latvala.

Latvala uzskata, ka šis grūtais lēmums bija pareizs un tas var palīdzēt Katsutam ilgtermiņā. ''Viņam vissvarīgākais rallijs ir Japānā, kas ir gada noslēdzošais. Tāpēc domāju, ka šis laiks, lai atjaunotos un saprastu, ir būtisks. Tas nekad nav viegli pilotam, bet, pārdzīvojot to un pēc tam atgriežoties, dažkārt tu saproti, ka tas patiesībā bija kaut kas labvēlīgs,'' komentēja Latvala.


Foto: Alexandre Bégot

Viņš norādīja, ka pārtraukums iepriekš ir devis labumu citiem pilotiem. ''Mēs to esam redzējuši iepriekš ar citiem pilotiem, kuri pārgāja no Rally1 uz Rally2, kur viņiem ir mazāk spiediena un viņi var atgriezties stiprāki. Adriens Formo ir lielisks piemērs, bet tas arī pagātnē notika ar Otu Tanaku un Elfinu Evansu.''

Latvala minēja, ka savas prombūtnes laikā Katsuta koncentrējās uz savas stenogrammas uzlabošanu. ''Mēs sapratām Grieķijā, ka varbūt viņa stenogrammā ir pārāk daudz informācijas, kas var novērst uzmanību no braukšanas un ceļa, jo viņam ir jāuzklausa pārāk daudz. Tāpēc tagad mēs strādājam ar mūsu treneri pie šī aspekta, gatavojoties nākamajiem asfalta rallijiem,'' skaidroja Latvala.

Katsuta šajā nedēļas nogalē atgriezīsies Toyota komandā Rally1 automašīnā, piedaloties Centrāleiropas rallijā, kas notiks Čehijā, Vācijā un Austrijā.

Čempionāta kopvērtējumā Katsuta ar 80 punktiem ieņem septīto vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png