profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Viss ir Noivila rokās

Go4speed 14.10.2024 - 19:23 Tanaks: Viss ir Noivila rokās
Ots Tanaks

Ots Tanaks pirms gaidāmā Centrāleiropas WRC rallija, kas notiks Čehijā, Vācijā un Austrijā, pilotu ieskaitē šobrīd ieņem otro vietu, no komandas biedra Tjerī Noivila atpaliekot 29 punkts. Noivils visas sezonas garumā demonstrē pārliecinošu stabilitāti, līdz ar to viņš ir galvenais favorīts, lai iegūtu savu pirmo WRC čempiontitulu.

Neskatoties uz to, Tanaks ir gatavs izmantot jebkuras Noivila neveiksmes iespējas nākamajā rallijā, taču igauņu braucējs atzīst, ka viņa galvenais mērķis ir nodrošināt ražotāju čempiontitulu Hyundai komandai. ''Ražotāju čempiontituls atrodas interesantā situācijā, un mēs dodamies uz šo ralliju ar mērķi gūt maksimālo punktu skaitu un radīt spiedienu uz konkurentiem,'' portālam DirtFish sacīja Ots Tanaks. "Mums ir jācīnās, šobrīd, es teiktu, par punktiem ražotāju ieskaitē. Viss ir diezgan atklāts, jo Toyota cīnās ļoti smagi, tāpēc nav iespējams atslābt.''


Foto: Kilian Loibl

Pagājušajā gadā Noivils svinēja uzvaru Centrāleiropas rallijā, kamēr Tanaks finišēja trešajā vietā. Lai Tanaks varētu neļaut Noivilam jau šajā nedēļas nogalē izcīnīt čempiontitulu, viņam šajā rallijā jāfinišē pirms Noivila. Jautāts, vai viņam joprojām ir iespēja izcīnīt braucēju titulu, Tanaks atzina, ka Noivils ir izdevīgākā pozīcijā. "No manas puses man ir jāizcīna maksimāli daudz punktu, jo šobrīd punkti ražotāju ieskaitē ir svarīgāki. Bet, kas attiecas uz punktiem braucēju ieskaitē, tad, jā, teiksim tā, tas viss ir Tjerī rokās. Šobrīd tikai viņš var to visu zaudēt."

''Man personīgi patīk Centrāleiropas rallijā izmantotie ātrumposmi, salīdzinot ar visiem citiem asfalta rallijiem. Šogad būs jaunas asfalta sekcijas, kas šo ralliju padarīs vēl interesantāku,'' turpina Tanaks.

Sportists uzsvēra starta pozīcijas nozīmīgumu, īpaši pirmajā dienā, jo lietus dēļ pagājušajā gadā ceļi ātri kļuva netīri un dubļaini. Viņš uzskata, ka laikapstākļi arī šogad spēlēs nozīmīgu lomu. ''Austrija un Vācija ir ļoti līdzīgas, ar ceļiem pa laukiem un daudz krustojumiem, bet Čehijas ceļi parasti ir mežainos apvidos ar vecu asfaltu un daudzām vietām, kur var griezt līkumus,'' nobeidz Tanaks, kurš šogad pagaidām izcīnījis vienu uzvaru.

Kopvērtējums:
1. T.Noivils, 207
2. O.Tanaks, 178
3. S.Ožjē, 166
4. E.Evans, 161
5. A.Formo, 140
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png