profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Virves varētu sekot Seska pēdām un Igaunijas WRC posmā startēt ar Rally1 auto

Go4speed 26.09.2024 - 10:36 Virves varētu sekot Seska pēdām un Igaunijas WRC posmā startēt ar Rally1 auto
Roberts Virves

Igauņu rallija braucēja Roberta Virvesa pasaules rallija čempionāta sezona otro gadu pēc kārtas ir noslēgusies ar Grieķijas ralliju. Ja pagājušajā gadā Virves šajā rallijā izstājās, tad šogad viņš ar ''Škoda Fabia RS Rally2'' izcīnīja piekto vietu absolūti un 2.vietu WRC2 klasē. Atgādināsim, ka šī gada Grieķijas rallijā Virves startēja pateicoties līdzjutēju atbalstam, kuri ar pūļa finansējuma palīdzību savāca Virvesam vairāk nekā 52 000 eiro.

24 gadus vecā igauņu braucēja debijas sezona WRC2 pagājušajā gadā nebija tā veiksmīgākā. Viņš avarēja Portugālē un Somijā, bet savā dzimtenē Igaunijā viņš finišēja divarpus minūtes aiz Andreasa Mikelsena. Un tad sākās cīņa, lai atgrieztos un labotu situāciju.

Deviņi mēneši pagāja kopš Virves neizgāja uz starta. Zviedrijas WRC bija paredzēts kā viņa 2024. gada sezonas sākuma posms, taču maciņš palika tukšs. Šogad pirmo WRC posmu Virves aizvadīja vien Sardīnijā, kur arī viņš startu nodrošināja vien pēdējā brīdī. ''Ja pareizi atceros, tad tā bija pēdējā diena, kad varēja pieteikties šim rallijam,'' portālam DirtFish saka Roberts Virves.


Foto: João Ricardo Branco

''Tas bija diezgan ilgs laiks. Es mēģināju sākt sezonu Zviedrijā, bet tas šķita gandrīz neiespējami, jo atrast finansējumu Igaunijā ir ļoti, ļoti grūti. Es mēģināju atrast dažādus risinājumus, bet nekas īsti nesanāca.''

Kopumā Virves šogad piedalījies četros WRC2 posmos un vienā ERČ, kur igauņu braucējs spējis trīs reizes kāpt uz goda pjedestāla (3. un 2. vieta WRC2 klasē un 2.vieta ERČ).

Šobrīd tiek runāts, ka Virves varētu sekot Mārtiņa Seska piemēram un, pateicoties WRC rīkotāja atbalstam jauno talantu programmā, viņš nākamgad varētu startēt Igaunijas WRC posmā.

WRC rīkotāja sporta vecākais direktors Peters Tūls nesen atzina, ka Virves ''noteikti ir viens no uzvārdiem sarakstā'', tomēr piebilda, ka ''saraksts esot ļoti garš.'' Tomēr Virves ir optimistisks, ka viņa nesenie rezultāti WRC2 klasē ir viņu novietojušas tuvāk rindas priekšgalā, īpaši ņemot vērā, ka Igaunija nākamgad atgriežas WRC kalendārā.


Foto: Urmo Sibul

''Es tiešām uz to ceru,'' turpina Virves. ''Domāju, ka tas ir ļoti jauks un pareizs solis, ko viņi tagad dara ar Mārtiņu un Sami. Man šķiet, ka tieši tā tam jābūt, jo citādi likās, ka jaunajiem braucējiem nav iespēju izmēģināt šos auto. Sesks un Pajari savos pirmajos rallijos ar Rally1 auto rādīja ļoti spēcīgu ātrumu, tāpēc tas noteikti ir devis man papildu cerību. Esmu pierādījis, ka varam būt ļoti konkurētspējīgi WRC2, tāpēc uzskatu, ka Igaunijas WRC būtu ļoti labs brīdis, lai iekāptu šajā Rally1 automašīnā.''

Līdz šim WRC rīkotāja finansiālo atbalstu ir saņēmis M-Sport un Sesks, kā arī Toyota, lai atbalstītu Pajari. Tūls akcentē, ka šo jauno braucēju panākumi ir lieliska reklāma sportam, tāpēc ir vēlme turpināt veicināt jaunus talantus un dot viņiem iespēju pierādīt sevi augstākajā rallija līmenī.

''Mēs piedāvājam visiem ražotājiem, kas iesaistīti čempionātā, iespēju iegūt jaunu braucēju. Jūs saņemat finansiālu atbalstu no mums,'' saka Peters Tūls. ''Toyota zina, ka, ja kaut kas notiks, mēs labprāt atbalstītu. Mēs arī piedāvājām to Hyundai, bet, domāju, ka Hyundai gadījumā problēma ir ar auto pieejamību, lai gan viņiem arī patīk šī ideja. Tas ir kaut kas, ko mēs vēlētos turpināt arī nākamgad.''


Foto: Blazej Wlazlo

Tūls ir īpaši pārsteigts par to, cik ātri jaunie braucēji ir pielāgojušies Rally1 automašīnām. Sesks Polijā startēja bez hibrīdiekārtas, bet tad viņam to uzstādīja Latvijas WRC posmā, kur Sesks gandrīz kāpa uz goda pjedestāla.

''Zaudēju (likmi) dēļ pēdējā ātrumposma, jo teicu, ka Sesks kāps uz pjedestāla ar hibrīdu. Viņš gandrīz kāpa,'' smejoties saka Tūls. ''Bet tas atver durvis, un es domāju, ka nākamgad mēs varētu redzēt vairāk ne-hibrīdu automašīnu, jo tas ir pareizais veids, kā pāriet no WRC2 uz WRC.''

Tūls apstiprina, ka viens no nākamajiem kandidātiem esot Virves, kurš pie Rally1 stūres varētu debitēt Igaunijā. ''Esmu jau saņēmis e-pastu, un mums tagad jāizskata mūsu budžets, jo mums nauda nekrīt no gaisa. Bet viņš noteikti ir viens no vārdiem sarakstā. Mēs neapmaksājam visu pilnībā. Braucējs arī dod savu ieguldījumu. Arī M-Sport kaut ko dara šajā jautājumā, tāpēc kopā mēs varam to īstenot, jo nav lēti uzturēt Rally1,” atgādina Tūls.

PIEDALIES RALLY BUHARIKI ČĪLES WRC RALLIJA PROGNOŽU SPĒLĒ!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png