profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport vadītājs: Negribu pamest WRC, bet jāgaida un tad mēs redzēsim

Go4speed 19.09.2024 - 13:07 M-Sport vadītājs: Negribu pamest WRC, bet jāgaida un tad mēs redzēsim
Foto: DirtFish

M-Sport vadītājs Malkolms Vilsons paziņoja, ka viņa "skaidrais mērķis" pasaules rallija čempionātā (WRC) ir padarīt Adrienu Formo par pasaules čempionu.

Formo ir bijis viens no 2024. gada sezonas atklājumiem, atgriežoties Rally1 klasē pēc sezonas Rally2 kā daudz labāks braucējs, salīdzinot ar to kļūdaino braucēju, kāds viņš bija pirms diviem gadiem. Pašlaik Formo ieņem piekto vietu pasaules čempionātā, un viņš atpaliek tikai desmit punktus no Toyota braucēja Elfina Evansa. Līdz šim Formo šosezon ir četri pjedestāli no desmit sacīkstēm.


Foto: Stathis Vanikiotis

"Viņam ir lieliska sezona, ja būsim godīgi. Viņš ir pārsniedzis manas cerības," portālam DirtFish saka Malkolms Vilsons. "Domāju, ka tas, ko mēs darījām [pazeminājām viņu uz Rally2], atkal izrādījās pareizi, sniedzot viņam pārliecību. Viņš ir daudz nobriedis kā cilvēks. Viņam ir fantastiska sezona, un to nevar noliegt."

Formo nākotne, pēc lieliskās sezonas, ir bijusi spekulāciju objekts, jo tiek uzskatīts, ka viņam ir iespējas turpināt karjeru gan M-Sport, gan arī Hyundai komandā 2025. gadā. Lai arī Formo ir atturējies komentēt baumas, viņš atzina DirtFish, ka "tas būs grūts lēmums" un ka "par nākamo sezonu notiek sarunas".

Vilsons ļoti vēlētos paturēt savu braucēju un ir pārliecināts, ka M-Sport var viņu saglabāt, taču pašas M-Sport līdzdalība WRC nākamajā sezonā vēl nav apstiprināta. Kad Vilsonam jautāja par Formo iespējamo saistību ar Hyundai, viņš teica: "Es būtu vīlies, ja Adriens nerunātu ar Hyundai un Toyota. Bet beigās mēs vēl nezinām, kas tieši notiek. Bet, ja mēs turpināsim, tad esmu pārliecināts, ka Adriens arī paliks ar mums."


Foto: Honza Froněk

Tiek ziņots, ka M-Sport nākotne būs skaidrāka aptuveni Čīles WRC laikā. Vilsons šobrīd strādā pie M-Sport nākotnes WRC. "Jāgaida un tad mēs redzēsim. Kā jūs zināt, es negribu pamest WRC. Tā ir bijusi mana dzīve. Ford, tāpat kā es, vēlas palikt rallijā, un ir arī liels ieguldījums Dakarā. Tāpēc jā, ir vēlme palikt, bet beigās viss ir atkarīgs no ieguldījuma atdeves. Bet jāatzīst, ka mans skaidrais mērķis ir padarīt Adrienu par pasaules čempionu. Un es domāju, ka viņš būs gatavs tam 2026. gadā.”

Formo bija pagodināts par šādu sava priekšnieka vērtējumu. "Es domāju, ka Malkolms saka visiem, ka būšu pasaules čempions 2026. gadā, tāpēc tas ir diezgan smieklīgi," portālam DirtFish teica Adriens Formo. "Bet tas parāda, ka Malkolms man tic, tāpēc esmu diezgan lepns par to. Un, protams, tas rada spiedienu, ka viņš vēlas, lai man labi veiktos, bet tas, manuprāt, ir pareizais ceļš."

Kopvērtējums:
1. 
flag
Neuville Thierry
192
2. flag Tänak Ott
158
3. flag Ogier Sébastien
154
4. flag Evans Elfyn
140
5. flag Fourmaux Adrien
130
6. flag Rovanperä Kalle
86
7. flag Katsuta Takamoto 

80
8. flag Dani Sordo

44

Kopvērtējums ražotāju ieskaitē:
1. 
flag  Hyundai Shell Mobis WRT 




445
2. flag Toyota Gazoo Racing WRT 




410
3. flag M-Sport Ford WRT



226
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png