profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čīles WRC rallijam draud neparasti draudi

Go4speed 28.08.2024 - 23:07 Čīles WRC rallijam draud neparasti draudi
Foto: Jakub Pojmicz

Pēc nepilna mēneša trešo reizi notiks Čīles WRC rallijs. Tomēr Čīles grants rallijam draud neparasti draudi. Vietējais rallija braucējs Martins Skunsio ir iesniedzis aizsardzības prasību, lūdzot Apelācijas tiesas garantijas attiecībā uz braucēju drošību Čīles rallijā.

Skunsio lūguma pamatā ir bīstama situācija, ko viņš piedzīvoja Čīles rallija čempionāta posmā 9. augustā. ''Skoda Fabia Rally2'', kuru vadīja Skunsio, aizdegās, liekot ekipāžai ātri glābties no automašīnas. Pēc šī incidenta Skunsio norādīja ar pirkstu uz sacensību organizatoriem, apgalvojot, ka rallija laikā nav ievēroti nepieciešamie drošības noteikumi.


Ekipāža noraugās uz degošo auto

Pēc pilota domām Čīles WRC posmu nevajadzētu rīkot, ja organizatori nespēs ievērot FIA noteiktos drošības standartus. Šā iemesla dēļ viņš lūdz tiesas nolēmumu šajā jautājumā.


Sportista automašīna

Čīles rallija direktors Felipe Horta intervijā vietējai radiostacijai Radio Bio Bio uzsvēra, ka sacensībās vienmēr ir ievērotas procedūras un protokoli, ko noteikusi FIA un Čīles nacionālā rallija asociācija.

''Tagad, kad ir iesaistītas tiesu iestādes, šī jautājuma atrisināšana ir tiesu ziņā, taču mēs esam pārliecināti, ka tas tiks atrisināts saskaņā ar likumu,'' sacīja Felipe Horta. ''Mani skumdina doma, ka rallijs, kas veidots vairāk nekā divdesmit gadu garumā un ir atzīts visā pasaulē, tagad ir pakļauts šādai situācijai. Tas ir patiesi nožēlojami,” piebilda Horta.


Ots Tanaks. Foto: Rodrigo Montecinos

Čīles rallijs notiks no 26. līdz 29. septembrim. Šī valsts 2019. gadā rīkoja savu pirmo WRC posmu, un pagājušajā gadā šis rallijs atgriezās WRC kalendārā.

Līdzšinējās divās reizēs uzvaras svinēja Ots Tanaks.

PIEDALIES RALLY BUHARIKI ERČ PROGNOŽU SPĒLĒ
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png