profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Neplānoti, bet atkal cīnīšos par čempiontitulu

Go4speed 20.08.2024 - 10:26 Ožjē: Neplānoti, bet atkal cīnīšos par čempiontitulu
Foto: Vladislav Maschl

Šo sezonu astoņkārtējais WRC čempions Sebastjans Ožjē iesāka kā nepilna laika pilots, jo, kā jau iepriekš ziņoja franču sportists, tad viņa plānos nav atgriezties WRC uz pilnu sezonu.

Līdz šim Ožjē piedalījies sešos WRC posmos no deviņiem. Izcīnot trīs uzvaras un trīs reizes finišējot otrajā vietā, WRC kopvērtējumā tas Ožjē dod otro vietu. Četrus posmus pirms sezonas beigām Ožjē par 27 punktiem atpaliek no līdera Tjerī Noivila.

Pēc uzvaras Somijā Ožjē vēl nebija apstiprinājis savus turpmākos plānus, taču nu franču sportists atklāja, ka startēs visos atlikušajos WRC posmos, lai arī tas nebija viņa plānos. Viens no iemesliem, kāpēc Ožjē turpinās, lai palīdzētu komandai ražotāju kausā. Tur šobrīd vadībā atrodas ''Hyundai Shell Mobis WRT'', kas par 20 punktiem apsteidz ''Toyota Gazoo Racing WRT''.

''Sākotnēji Čīles un Centrāleiropas WRC posmi nebija manos plānos. Tomēr, ņemot vērā pašreizējo situāciju ražotāju kausā un braucēju ieskaitē, ir skaidrs, ka tagad piedalīšos atlikušajos četros WRC posmos un atkal cīnīšos par WRC čempiontitulu. Šobrīd visas kārtis nav mūsu rokās, un mēs zaudējam abos čempionātos,'' vācu laikrakstam Motorsport aktuell atklāja Sebastjans Ožjē.


Foto: Honza Froněk

Ožjē kārtējo reizi pauda sašutumu par jauno punktu sistēmu. ''Toyota līdz šim ir uzvarējusi sešos no deviņiem posmiem, kā arī četros posmos nodrošinājusi dubultuzvaru, tomēr tā joprojām ražotāju kopvērtējumā zaudē 20 punktus. Man šī jaunā punktu sistēma joprojām ir liels joks.''

Ja Ožjē izdosies uzvarēt pilotu ieskaitē, viņš panāks sava tautieša Sebastjana Lēba rekordu – abiem francūžiem būs pa deviņiem WRC čempiontituliem.

''Mani īpaši neuztrauc skaitļi, statistika vai rekordi. Man ir citas prioritātes. Braukšu rallijā tik ilgi, kamēr man tas sagādās prieku un kamēr joprojām varēšu cīnīties. Gribu skaidri pateikt vienu lietu – es nekad vairs neaizvadīšu pilnu WRC sezonu. Pēc šīs diezgan saspringtās sezonas nākamgad es, iespējams, braukšu pat mazāk,'' nobeidz Ožjē.

Kopvērtējums:
1. 
flag
Neuville Thierry
168
2. flag Ogier Sébastien
141
3. flag Tänak Ott
137
4. flag Evans Elfyn
132
5. flag Fourmaux Adrien
119
6. flag Rovanperä Kalle
86
7. flag Katsuta Takamoto 

76
8. flag Lappi Esapekka
33

Kopvērtējums ražotāju ieskaitē:
1. 
flag  Hyundai Shell Mobis WRT 




395
2. flag Toyota Gazoo Racing WRT 




375
3. flag M-Sport Ford WRT



207
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png