profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosporta entuziasti saziedo līdzekļus igauņu sportistam startam Akropoles WRC rallijā

Go4speed 13.08.2024 - 22:42 Autosporta entuziasti saziedo līdzekļus igauņu sportistam startam Akropoles WRC rallijā
Roberts Virves

Pateicoties līdzjutēju atbalstam, igauņu rallija braucējs Roberts Virves varēs turpināt sezonu pasaules rallija čempionātā WRC2 klasē.

2022.gada WRC3 Junior čempions Virves šogad ir piedalījies trīs WRC rallijos, kur labākais rezultāts uzrādīts Polijā, kur WRC2 klasē 24 gadus vecais sportists izcīnīja 11.vietu absolūti un trešo WRC2 klasē. Arī Somijas WRC talantīgais igauņu braucējs pretendēja uz goda pjedestālu WRC2 klasē, taču atkārtotajā Ouninpohjas dopā viņa automašīnai atvērās dzinēja pārsegs, kas viņam maksāja gandrīz četras minūtes.


Foto: Honza Fronek

Pēc Somijas rallija Virves vēl nebija pārliecināts, vai turpināsies viņa sezona, taču viņam palīgā nākuši atbalstītāji. Igaunijas rallija līdzjutēji ar pūļa finansējuma palīdzību ir savākuši vairāk nekā 52 000 eiro, kas ļaus Virvesam piedalīties Akropoles rallijā Grieķijā septembra sākumā.

Līdzekļu vākšanas atbalsta programmu Estonian Next Rally Star 2022. gadā izveidoja Urmo Āva, Kalevs Krūs un Janno Herts. Pateicoties šim atbalstam, ir apstiprināts, ka Virves leģendārajā Akropoles rallijā startēs ar ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu.

"Darbs, ko Kalevs un Urmo ir paveikuši vairāku gadu garumā, ir ārkārtīgi milzīgs. Tagad viņi ar to ir iznākuši sabiedrībā un, pateicoties tam, ir atnākuši daudzi palīgi. Tas, ka cilvēkiem rūp tas, ko mēs darām un viņi vēlas mums palīdzēt, nozīmē ļoti daudz. Gan man, gan maniem atbalstītājiem," tā Roberts Virves.

Roberts Virves

"Es zinu, ka Kalevs un Urmo turpinās strādāt, lai šo visu attīstītu. Cepuri nost viņu priekšā, jo šis darbs nav viegls. Tagad man jācenšas darīt viss, kas manos spēkos."

"Kad 2022. gadā Kalevs mani uzrunāja ar ideju piedalīties Roberta atbalstā, man tā šķita laba un pareiza iniciatīva. Tajā pašā gadā Roberts kļuva par WRC3 Junior pasaules čempionu, kas viņam nodrošināja dalību WRC2 nākamajā gadā. Mūsu mērķis ir konsekvence, un tāpēc mēs veicinājām Roberta karjeru. Mēs vēlamies dot ieguldījumu nākamās paaudzes igauņu talantu izaugsmē, un šogad lielais ziedotāju skaits un saņemtā atbalsta apjoms ir labs stimuls. Esmu gandarīts, ka autosporta entuziastu kopiena ir gatava atbalstīt mūsu braucējus starptautiskā līmenī. Tas parāda mūsu vienotību un spēku. Liels paldies visiem uzņēmumiem un privātpersonām, kas līdz šim ir ziedojuši," tā Urmo Āva.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png