profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Jūs varat būt lepni par šo ralliju un ceru, ka tas paliks WRC čempionātā

Go4speed 22.07.2024 - 10:42 Ožjē: Jūs varat būt lepni par šo ralliju un ceru, ka tas paliks WRC čempionātā
Divas ātrākās Tet Rally Latvia ekipāžas un Jari Mati Latvala

Ar Kalles Rovanperas uzvaru svētdien noslēdzās pirmais ''Tet Rally Latvia'' WRC posms. 39,2 sekundes viņam zaudēja komandas biedrs Sebastjans Ožjē, bet trešā vieta igaunim Otam Tanakam. Visi trīs braucēji savu karjeru laikā ir kļuvuši par WRC čempioniem!

Pēc apbalvošanas ceremonijas turpat notika preses konference, kurā piedalījās trīs ātrākās ekipāžas, Toyota vadītājs Jari Mati Latvala, kā arī Mārtiņš Sesks.

''Mums un komandai šī ir bijusi patiešām lieliska nedēļas nogale. Latvija ir īpaša vieta man un manai karjerai, un savā ziņā šis man ir kā mājas rallijs, tāpēc ir patiešām forši šeit uzvarēt pirmajā WRC rallijā. Liels paldies komandai. Es domāju, ka mēs šeit bijām ļoti spēcīgi, varbūt vairāk, nekā gaidījām. Kopā ar Sebu, kurš finišēja otrais, mēs ieguvām vēl dažus patiešām svarīgus punktus komandai. Paldies arī stūrmanim Jonnem. Es domāju, ka mēs paveicām labu darbu visas nedēļas nogales garumā. Tagad baudīsim šo rezultātu un pēc tam gaidīsim Somijas ralliju, kas būs vēl viens izaicinājums,'' preses konferencē teica Kalle Rovanpera.


Uzslavas ''Tet Rally Latvia'' komandai un Seskam veltīja arī astoņkārtējais WRC čempions Ožjē.

''Mums šī preses konference jāsāk ar to, ka mums jāapsveic Sesks. Viņš jau Polijas WRC rallijā visus mūs pārsteidza, bet šeit viņš bija super, super ātrs (seko aplausi). Šoreiz mums viņa sniegums vairs nebija pārsteigums, jo mēs paredzējām, ka viņš būs ātrs. Šīs bija labas sacīkstes. Esmu priecīgs, ka man izdevās būt līmenī, jo vairākus gadus neesmu piedalījies šajos ātrajos rallijos. Kā Rovanpera teica, šīs bija lieliskas brīvdienas mūsu Toyota komandai un es tās izbaudīju. Mēs sasniedzām savu mērķi un izcīnījām komandai daudz punktus. Pēc šīs ''ļoti, ļoti gudrās'' punktu skaitīšanas sistēmas neviens nezina, kāds ir kopvērtējums, bet mēs to noskaidrosim,'' smejoties saka Sebastjans Ožjē.


''Man bija prieks būt šeit un paldies jums par to. Paldies jums par atbalstu. Jūs varat būt lepni par šo ''Tet Rally Latvia'' ralliju un esmu pārliecināts un ceru, ka šis rallijs paliks WRC čempionātā!"


Foto: Baptiste Aebi

Jāatzīmē, ka atzinīgi vārdi Seska ekipāžai tika veltīti arī WRC TV noslēguma šovā. Jau ziņojām par WRC komentētāja emocijām, un arī viens no WRC TV ekspertiem un komentētājiem, astoņkārtējā WRC čempiona Ožjē stūrmanis Žuljēns Ingrasija studijā teica šādus vārdus: ''Ir daudzi braucēji, kuriem WRC nav izdevies izcīnīt ātrumposmu uzvaras absolūtajā ieskaitē. Šī Mārtiņam ir daļa no mācīšanās procesa, un šajā rallijā būt cīņā starp trīs pasaules čempioniem (visi trīs kopā izcīnījuši 11 čempiontitulus), tas ir pareizs virziens. Esmu teicis to jau vairākas reizes un es cīnīšos par to (I will push for that), ka es Sesku gribētu redzēt startējam Grieķijā un Centrāleiropas rallijā,'' tā Žuljēns Ingrasija.

Video sižetu skatīt no sestās minūtes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png