profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala: Esmu pārliecināts, ka ražotāju komandas tagad interesējas par Sesku

Mārtiņš Jankovskis 21.07.2024 - 21:26 Latvala: Esmu pārliecināts, ka ražotāju komandas tagad interesējas par Sesku
Jari Mati Latvala. Foto:Baptiste Aebi

Kalle Rovanpera ''Tet Rally Latvia'' WRC posmā uzvarēja ar gandrīz 40 sekunžu pārsvaru pār savu komandas biedru Sebastjanu Ožjē. Tas Toyota komandai ļāva izcīnīt vislielāko punktu skaitu ražotāju ieskaitē.

Šis lieliskais sniegums lika komandas vadītājam Jari-Mati Latvalam priecāties par sasniegto. ''Šīs mums bija augstākās klases sacensības,'' portālam rallyjournal.com saka Jari-Mati Latvala. ''Shakedown ātrumposms deva nelielu mājienu par sliktākiem rezultātiem, taču, kad rallijs sākās kā nākas, uzreiz izskatījās, ka esam diezgan spēcīgi. Patiesībā pārsteidzoši spēcīgi, jo es gaidīju, ka Hyundai arī būs spēcīgi.''

Rovanperas labais temps Latvijā bija gaidīts, taču Ožjē sasniegtais rezultāts komandai bija patīkams pārsteigums. ''Domāju, ka Ožjē varētu finišēt pirmajā pieciniekā, taču viņš finišēja otrais. Tas bija brīnišķīgs un pozitīvs pārsteigums,'' turpina Latvala.


Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Šosezon supersvētdienā (kad skaita punktus tikai par svētdienu un Power Stage) bieži vien dominēja Hyundai, taču tagad arī Toyota izdevies uzlabot rezultātu šajā ziņā. Svētdien labākais braucējs joprojām bija Hyundai pilots Ots Tanaks, bet Ožjē un Rovanpera cieši sekoja, ieņemot otro un trešo vietu.

''Perfekta svētdiena mūs vēl gaida, taču noteikti ir sperts labs solis uz priekšu, salīdzinot ar iepriekšējām svētdienām,'' atzinīgi novērtēja Latvala.

Toyota braucēji nebija vienīgie veiksminieki sacensībās. Lai gan rallija pašās beigās briesmīga neveiksme piemeklēja mājinieku Mārtiņu Sesku, viņš neapšaubāmi bija viens no lielākajiem sacensību veiksminiekiem. ''Neticama nedēļas nogale no viņa puses, braucot tādā ātrumā bez kļūdām. Protams, viņam vēl pietrūkst rutīnas, jo viņš nav braucis tik daudz. Sestdien viņa laikos bija nedaudz lielākas svārstības, bet tas ir tikai rutīnas trūkuma dēļ. Tomēr kopumā no viņa puses lielisks un nobriedis sniegums,'' Latvala uzslavēja latvieti.

Pēc Latvalas teiktā Sesks nepārprotami ierindojas starp pieprasītākajiem debitantu braucējiem. ''Esmu pārliecināts, ka automobiļu ražotāji tagad par viņu interesējas,'' turpina Latvala, pieminot arī Sami Pajari un Olivera Solberga vārdus.


Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Latvijā pasaules rallija čempionāta sacensības notika pirmo reizi. Pēc Latvalas teiktā sacensības bija gandrīz perfektas. ''Pasākumu norise darbojās ļoti labi, un cilvēki bija ļoti entuziastiski noskaņoti. Manuprāt, bija visi pozitīvie elementi. Vienīgais mīnuss bija tas, ka cilvēki nevarēja atrast servisa parku, tāpēc tur bija mazliet klusāk,'' uzskata Latvala, kurš augusta sākumā ar ''Toyota GR Yaris Rally2'' startēs Somijas WRC.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png