profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport vadītājs: Nevēlos būt negatīvs, bet mums nedaudz ir jānomierinās

Go4speed 03.07.2024 - 21:37 M-Sport vadītājs: Nevēlos būt negatīvs, bet mums nedaudz ir jānomierinās
Foto: M-Sport

M-Sport komandas vadītājs Ričards Milleners aicināja mazināt sajūsmu par Mārtiņa Seska sniegumu, neraugoties uz viņa satriecošo debiju Polijas WRC Rally1 klasē.

24 gadus vecajam Seskam, braucot ar M-Sport ''Ford Puma Rally1'' nehibrīda automašīnu, uzdevums bija krāt pieredzi un finišēt starp Rally1 un Rally2 automašīnām, bet beigās viņš apsteidza tādus braucējus kā Andreasu Mikelsenu, Gregoiru Munsteru, Takamoto Katsutu un Otu Tanaku, kurš izstājās gan piektdien, gan sestdien.

Seskam rallijā izdevās divi īpaši spilgti brīži, kad pēc otrā ātrumposma viņš kopvērtējumā bija otrais, un viņa sniegums trešās dienas izskaņā, kad viņš par 0,1 sekundi bija priekšā WRC kopvērtējuma līderim Tjerī Noivilam, tādējādi atņemot viņam divus potenciāli svarīgus čempionāta punktus.


Foto: Blazej Wlazlo

Iespējams, visvairāk pārsteidza Seska pielāgošanās automašīnai, jo viņš ar ierobežotiem testiem ātri apguva tās dīvainības un uzreiz izskatījās kā savējais starp pārējiem Rally1 braucējiem. Pirms Polijas WRC starta neviens negaidīja, ka Sesks finišēs tik augstu.

"Tas noteikti ir īpaši," portālam DirtFish sacīja M-Sport komandas vadītājs Ričards Milleners. "Mēs esam redzējuši, kā jaunieši ierodas un uzrāda neticamus ātrumposmu laikus, bet darīt to konsekventi visu nedēļas nogali un līdz svētdienai, tas ir īpaši. Skatīties uz viņa laikiem, gaidot, ka viņš sasniegs Noivila tempu, ir mazliet traki, bet tā tas notika.''

"Ir daudz citu faktoru. Viņš ļoti labi pārzina šos ātros rallijus. Viņš visu mūžu ir braucis pa šādiem ceļiem, tāpēc viņš labāk nekā jebkurš  zina, kādi ir apstākļi, cik slideni var būt ceļi un kā jābrauc. Taču, neatkarīgi no tā, viņa sniegums bija vienkārši satriecošs."

Taču, lai cik lielisks bija Seska brauciens, Milleners nevēlas aizrauties ar to, ko Sesks varētu sasniegt nākotnē. "Es domāju, ka mums vienkārši... Nevēlos būt negatīvs, bet domāju, ka mums vienkārši ir nedaudz jānomierina uzbudinājums. Fantastisks rezultāts viņam. Tas, ko viņš sasniedza, pārspējot regulāros čempionāta braucējus, ir neticami, tāpēc vienkārši iesim dienu pēc dienas."


Foto: Vítek Paldus

Pats Sesks savu debiju raksturoja kā "neticamu", piebilstot: "Man ir diezgan skumji atstāt šo mašīnu, jo man ļoti patika ar to braukt."

Sesks iepriekš divreiz ir uzvarējis savās mājās notiekošajās sacensībās - 2022. gadā viņš pat uzvarēja visos ātrumposmos, tāpēc viņam ir laba pagātnes pieredze, kas papildināta ar izcilu sniegumu Polijā.

"Patiesībā ceru, ka pēc Polijas rallija nedēļas nogales uz Latvijas posmu tiks pārdotas vēl dažas biļetes," Sesks atklāja portālam DirtFish. "Domāju, ka līdzjutējiem tas rada patīkamu uztraukumu, ja startē vietējais braucējs. Tas, protams, būs interesanti."

Taču viņš nejūt, ka viņa rezultāts Polijā palielinātu spiedienu uz Latvijas posmu. "Nē, es tā nedomāju," skaidroja Sesks. "Labi, tagad mums bija pirmais rallijs un būs vēl viena testu diena. Jā, mēs zinām ceļus Liepājas rallijā, bet šeit WRC visi ir ātri."

PIEDALIES RALLY BUHARIKI IGAUNIJAS ERČ PROGNOŽU SPĒLĒ!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png