profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Saūdu Arābija noslēdz desmit gadu līgumu ar WRC

Go4speed 20.06.2024 - 22:46 Saūdu Arābija noslēdz desmit gadu līgumu ar WRC
Foto: wrc.com

WRC rīkotājs oficiāli paziņojis par revolucionāru desmit gadu līgumu ar Saūda Arābiju, kas nodrošinās Tuvo Austrumu valsts vietu FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā no 2025. gada. Jāatzīmē, ja citas valstis pāris gadus iepriekš aizvada testa ralliju, tad Saūda Arābijas gadījumā testa rallijs, iespējams, notiks nākamā gada sākumā, bet vēlāk jau WRC posms.

Šis līgums nozīmē WRC atgriešanos Tuvajos Austrumos pirmo reizi kopš 2011. gada Jordānijas rallija. Vienošanās ir ne tikai stratēģisks solis, bet arī uzsver WRC apņemšanos sniegt līdzjutējiem visā pasaulē jaunu un aizraujošu pieredzi.

Saūda Arābijas rallijs sola parādīt šīs valsts daudzveidīgās un izaicinošās ainavas, sākot no vulkāniskajiem akmeņiem līdz smilšainiem tuksneša reljefiem, nodrošinot ekipāžām jaunus apstākļus, kādi WRC vēsturē nekad nav bijuši.

Lai gan Saūda Arābija ir WRC sacensību jaunpienācēja, tā var lepoties ar lielisku pieredzi kā daudzu starptautisku sporta pasākumu, tostarp Dakāras rallija, Formula 1, futbola un golfa sacensību rīkotāja.


Foto: wrc.com

"Mēs esam sajūsmā, ka 2025. gadā pirmo reizi uzņemsim FIA pasaules rallija čempionātu. Vēl viena globāla mēroga sacīkšu seriāla ierašanās Saūda Arābijā apliecina, cik lielā mērā mēs esam pārtapuši par nozīmīgu autosporta centru reģionā,'' saka Saūda Arābijas Automobiļu un motociklu federācijas un Saūda Arābijas Autosporta kompānijas priekšsēdētājs, princis Halids Bin Sultans Al Abdulahs Al-Faisals.

"No 2025. gada mēs ar lepnumu uzņemsim F-1, Formula E, Extreme E, Dakāras ralliju un tagad arī WRC, un Saūda Arābijas ralliju - tas ir ārkārtējs sasniegums. Paplašinot savu autosporta portfeli un vēl vairāk palielinot savu apņemšanos rīkot Karalistē tādus nozīmīgus autosporta seriālus kā WRC, mēs paliekam uzticīgi "Vīzija 2030" mērķiem, kuras mērķis ir uzlabot visu Saūda Arābijas iedzīvotāju dzīvi."

"Mēs izmantosim pieredzi, ko esam guvuši organizējot tik daudzus pasaules līmeņa autosporta pasākumus, lai nodrošinātu, ka Saūda Arābija WRC kalendārā ir viens no izcilākajiem notikumiem 2025. gada sezonā un pēc tās."

Jāpiebilst, ka šādi ilgtermiņa līgumi tiek slēgti reti, un bieži valstis ar sporta palīdzību cenšas uzlabot tās publisko tēlu.


Foto: Josef Petrů

Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala Saūda Arābijas rallija projektā saskata kaut ko pozitīvu, raugoties no sportiskās perspektīvas.

"Ja tiek noslēgts līgums uz desmit gadiem, tas vismaz liecina par stingru apņemšanos," portālam RallyJournal.com sacīja Jari-Mati Latvala.

"Ja esmu pareizi sapratis, viņiem ir liela vēlme un viņi daudz iegulda autosportā. Protams, būs interesanti redzēt, kādi ātrumposmi viņiem būs. Tas ir svarīgs jautājums arī braucējiem un komandām. Būs aizraujoši redzēt, kāda būs kopējā pakete, bet apņemšanās viņiem ir,” nobeidz Latvala.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png