profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Amerikas WRC testu rallijā uz starta iziet deviņas ekipāžas, finišē četras

Go4speed 19.06.2024 - 21:52 Amerikas WRC testu rallijā uz starta iziet deviņas ekipāžas, finišē četras
Foto: DirtFish

Aizvadītajās brīvdienās tika aizvadīts ''Tennessee Rally'', kas bija ASV testa sacensībās, kas paredzētas piedāvātajam pasaules rallija čempionāta posmam 2026.gadā. Uzvaru ar ''Lexus IS 350'' automašīnu svinēja Maikls Hūpers, kurš tuvāko sekotāju Koreju Makenziju ar ''Nissan Sentra SE-R'' apsteidza par gandrīz divarpus minūtēm.

Pavisam kopā šajās testu sacensībās uz starta izgāja tikai deviņas ekipāžas, bet finišu spēja sasniegt vien četras. Pavisam kopā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi 123 kilometru garumā.

Rallija vadītājs Stjuarts Vuds atzina, ka šis pasākums ir bijis sarežģīts, taču viņš uzsvēra, ka tiek strādāts pie tā, lai 2026. gadā varētu sarīkot WRC posmu ASV.

"Rallijs aizritēja ļoti labi," portālam DirtFish atzina Stjuarts Vuds. "Operatīvi tas bija veiksmīgs. Mums bija daudz sīku problēmu, bet šis ir reģions, kurā rallijs nav rīkots jau sen. Mēs zaudējām dažus ātrumposmu kilometrus, taču mēs neatcēlām veselu ātrumposmu. Mums uz starta bija deviņas automašīnas, ne pārāk daudz automašīnu, bet mums bija labi panākumi - bija daudz sarunu ar sponsoriem, un tagad mums būs grupas, kas dosies uz WRC posmiem Latvijā un Somijā."


Rallija uzvarētājs. Foto: DirtFish

Vuds piebilda, ka galvenais mērķis esot bijis iesaistīt vietējās kopienas un aģentūras. Viņš atklāja, ka sākumā daudziem nebija nekādas izpratnes par to, kā rallijs darbojas, bet tas sacensību laikā mainījās.

Stjuarts atzina, ka bija dažas problēmas ar neapmierinātiem skatītājiem, taču viņš to skaidroja ar sporta veida neizpratni. "Es runāju ar amatpersonām skatītāju skatīšanās punktos. Mums bija daudz cilvēku, kas lieliski pavadīja laiku, bet bija arī diezgan daudz tādu cilvēku, kas bija vīlušies. Daži cilvēki nesaprata rallija matemātiku un pašu ralliju.''

Nākamās ASV testa sacensības notiks nākamā gada martā, kas būs paredzamais WRC posma norises laiks 2026. gadā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png