profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hibrīda automašīnas Rally1 klasē paliks līdz 2026. gada sezonas beigām

Go4speed 18.06.2024 - 22:53 Hibrīda automašīnas Rally1 klasē paliks līdz 2026. gada sezonas beigām
Foto: Miroslav Štokr

Neskatoties uz pēdējo mēnešu runām par to, kāda varētu būt WRC nākotne, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nesen paziņoja, ka līdz 2026. gada sezonas beigām hibrīda automašīnas paliks Rally1 klasē. Bija dažādas baumas par to, ka Rally1 klasi varētu aizstāt Rally2, ka varētu tikt ievieta Rally2+ klase, kā arī bija runas par Rally1- hibrīda klasi. Lai vai kā, bet FIA ir izdarījusi pilnīgu pagriezienu attiecībā uz WRC noteikumu izmaiņām.

Šī gada sākumā FIA un WRC rīkotājs paziņoja par nozīmīgu noteikumu paketi, kuras mērķis bija pārskatīt rallija augstāko kategoriju. Cita starpā bija paredzēts pilnībā likvidēt hibrīda agregātus, kā arī samazināt automašīnu aerodinamiku un jaudu. Taču nesen Uzbekistānā notikušajā pasaules autosporta padomes sēdē tika nolemts, ka no hibrīddzinējiem neatteiksies. Rezultātā Rally1 hibrīdautomobiļi turpinās startēt WRC galvenajā kategorijā līdz 2026. gadam, kad beigsies pašreizējais homologācijas periods.


Foto: Miguel Castro

Visas pašreizējās WRC komandas iebilda pret būtiskām izmaiņām automašīnās. Tagad pēc lēmuma pieņemšanas visas puses var strādāt pie labāko iespējamo noteikumu izstrādes jaunajam homologācijas periodam, kas sāksies 2027. gada sākumā. Mērķis, protams, ir piesaistīt WRC vairāk automobiļu ražotāju papildus pašreizējām trim komandām.

"Visas ieinteresētās puses ir vienojušās par tehnisko stabilitāti 2025. un 2026. gada FIA pasaules rallija čempionāta sezonām.
Pasaules motorsporta padome ir apstiprinājusi, ka pēc plašām atsauksmēm un diskusijām WRC tehniskais nolikums Rally1 un Rally2 automašīnām nākamajos divos gados paliks nemainīgs," teikts FIA paziņojumā.


Foto: Martín Graña

"WRC ir ārkārtīgi svarīgs FIA, tā ir rallija disciplīnas virsotne, un man pēdējo nedēļu laikā ir bijušas daudzas sarunas ar ražotājiem par tā turpmāko virzību. Tagad ir skaidrs, ka mums visiem ir nepieciešama tehniskā stabilitāte nākamajiem diviem gadiem, taču vienlaikus FIA ir svarīgi, lai, nodrošinot šo stabilitāti, mēs saņemtu tikpat pozitīvu apņemšanos no ražotājiem," komentēja FIA vadītājs Bens Sulajems.

"Mums, kā WRC rīkotājam, šis ir ārkārtīgi svarīgs brīdis, jo nākamajos divos gados mēs varam vienoti un konsekventi virzīties uz priekšu no tehniskā viedokļa, vienlaikus veicot lielus ieguldījumus jaunos un aizraujošos veidos, lai paplašinātu šī sporta veida līdzjutēju loku," uzsvēra WRC rīkotāja izpilddirektors Jons Sībels.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png