profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Portugāles WRC apmeklē 800 000 skatītāju, valsts ekonomikā ienesot ap 60 miljoniem eiro

Go4speed 16.05.2024 - 20:03 Portugāles WRC apmeklē 800 000 skatītāju, valsts ekonomikā ienesot ap 60 miljoniem eiro
Foto: Honza Fronek

Pagājušajā nedēļā notikušais 2024. gada FIA pasaules rallija čempionāta piektais posms, kas notika Portugālē, ātrumposmos un servisa parkā pulcēja vairāk nekā 800 000 cilvēku.

Vairākas prominentas WRC personības, tostarp B grupas leģenda Mišela Mutona uzskata, ka šogad rallijs pulcēja vairāk skatītāju nekā jebkad iepriekš.


Foto: Honza Fronek

Servisa parks piekrastes pilsētā Matosinos visu nedēļu bija rosīgs strops, un ātrumposmos, kas šķērsoja vairākas pašvaldības, rallijs pulcēja vēl vairāk cilvēku - tik daudz, ka vietējās skolas pat tika slēgtas, lai skolēni varētu klātienē vērot sacensību norisi.

Mutona, kura pildīja FIA drošības delegātes pienākumus, bija pārsteigta par kaislīgajiem līdzjutējiem svētdienas Fafe ātrumposmā, kurā tika veikts slavenais Pedra Santada lēciens.

''Šogad biju lieciniece vēl nebijušam skatītāju skaitam Portugāles rallija ātrumposmos, īpaši Fafē,'' iesāk Mišela Mutona. ''Cilvēku pūļi abās ikoniskā tramplīna pusēs pirms finiša bija patiesi iespaidīgi. Parasti mēs sagaidām aptuveni 100 000 skatītāju 11 kilometru distancē, taču šķiet, ka šogad to bija vēl vairāk. Mūsu sporta veids šeit bauda milzīgu popularitāti, un tā tas ir bijis vienmēr. Atmosfēra bija vienkārši neticama.''

Portugāles WRC ir viens no lielākajiem sporta pasākumiem valstī, kas valsts ekonomikā iepludina ap 60 miljoniem eiro.

Foto: Honza Fronek

''Toyota Gazoo Racing'' komandas vadītājs Jari-Mati Latvala, piekrītot Mutonas domām, piebilda: ''Pat es šeit jūtos kā veca zvaigzne, jo cilvēki lūdz autogrāfus un fotogrāfijas ar mani. Tas ir lieliski. Es gribu teikt, ka kaislība pret ralliju šeit ir unikāla, un, ja mums nebūtu šādu cilvēku, mums nebūtu kaislības. Tas ir kaut kas tāds, kas rada lieliskus sporta veida virsotnes elementus - tie ir cilvēki.”

''Toyota'' braucējs Elfins Evans arī pauda sajūsmu: ''Šis rallijs vienmēr ir bijis populārs, bet šogad tas ir bijis ļoti īpašs. Apmeklētāju skaits bija patiešām liels, un mums vajadzētu braukt uz vairāk šādām vietām, kur rallijs ir tik aizrautīgs.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png