profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc fantastiski aizraujošām cīņām Portugāles WRC vadībā izvirzās Rovanpera

Go4speed 10.05.2024 - 20:49 Pēc fantastiski aizraujošām cīņām Portugāles WRC vadībā izvirzās Rovanpera
Foto: Toyota Gazoo Racing

Portugāles WRC aizvadīta sacensību otrā diena. Pēc pirmā apļa līderis bija Takamoto Katsuta, kuram 2,9 sekundes zaudēja Tjerī Noivils, kurš trasē devās pirmais un bija spiests tīrīt ceļu. Trešais bija Kalle Rovanpera, kurš atpalika 3,2 sekundes. Kopumā jāsaka, ka atstarpes starp vadošajiem braucējiem nebija lielas, jo pēc nobrauktām gandrīz 44 minūtēm Top 6 braucējus šķīra tikai 9,1 sekunde.

Pēc servisa parka sestajā un septītajā posmā ar ātrākajiem laikiem apmainījās Sebastjans Ožjē un Dani Sordo, taču kopvērtējuma līderis jau bija Rovanpera, kuram tobrīd 0,2 sekundes zaudēja Katsuta, bet 1,7 sekundes atpalika Ožjē. Diemžēl neveiksmīgs septītais posms bija Elfinam Evansam, kura stūrmanis pēc sestā posma laika kontrolē pie tiesnešiem uz galda pamanījās atstāt stenogrammas kladi, kā rezultātā viņam atlikušos ātrumposmus stenogrammu nācās lasīt no telefona. Papildus tam Evans pamanījās pārsist arī riteni, kopvērtējumā atkrītot uz astoto vietu.


Foto: Hyundai Motorsport

Priekšpēdējā dopā ātrākais bija Rovanpera, kuram 0,1 sekundi zaudēja Tanaks, bet 0,8 sekundes atpalika Katsuta. Kopvērtējumā līderis bija Rovanpera, taču Top 4 braucējus tobrīd šķīra tikai 4,2 sekundes. Jāatzīmē, ka šajā posmā gan Noivilam, gan Ožjē bija problēmas ar hibrīdu.

Noslēdzošajā posmā ļoti ātrs bija Ožjē, kurš pacēlās par divām vietām un dienu noslēdza otrajā vietā, vienu sekundi zaudējot Rovanperam. Trešais – Tanaks. Jāatzīmē, ka pēc nobrauktas stundas un 25 minūtēm Top 4 braucējus šķir tikai 5,4 sekundes, bet Top 6 braucējus – 18 sekundes! Jātzīmē, ka pirmās dienas finišu sasniedza visas deviņas Rally1 ekipāžas un, neskatoties uz to, ka diena bija smaga (it īpaši otrais aplis), tikai Evans pamanījās pārsist vienu riteni!


Olivers Solbergs

WRC2 klasē sīvā cīņā līderis ir Olivers Solbergs, kuram 7,3 sekundes zaudē Joans Rosels, bet 13,3 sekundes atpaliek Gas Grīnsmits, kurš noslēdzošajā posmā sagriezās.

Sestdien sportisti veiks deviņus ātrumposmus.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png