profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formo: Pirmais pjedestāls WRC ir pierādījums tam, ka nekad nevajag padoties

Go4speed 20.02.2024 - 18:31 Formo: Pirmais pjedestāls WRC ir pierādījums tam, ka nekad nevajag padoties
Foto: M-Sport

Adriens Formo apgalvo, ka pirmais pjedestāls pasaules rallija čempionātā (WRC) Zviedrijā ir pierādījums tam, ka viņam bija taisnība "nekad nepadoties" attiecībā uz saviem sapņiem.

Franču rallija braucējs Zviedrijas WRC uzrādīja līdz šim savu labāko rezultātu – trešo vietu, 47,9 sekundes aiz rallija uzvarētāja Esapekas Lapi no Hyundai.

Pēc divām dienām Formo ieņēma ceturto vietu, bet pirms noslēdzošās dienas 28 gadus vecais francūzis bija jau otrais. Taču noslēdzošajā dienā viņš nolēma neskrieties ar pieredzējušo Elfinu Evansu un samazināja savu tempu, finišā atkrītot uz trešo vietu.


Foto: Honza Fronek

Šis rezultāts viņu ar 29 punktiem šobrīd WRC kopvērtējumā ierindo trešajā vietā. Jāatzīmē, ka šogad Formo divos posmos jau iekrājis par 16 punktiem vairāk nekā 2022. gadā kopā, kad viņš aizvadīja sarežģītu pirmo pilno sezonu Rally1 klasē.

"Tas ir patiešām lieliski. Šis ir tikai mans ceturtais rallijs uz sniega, tāpēc varat iedomāties, ka varu būt patiešām lepns," portālam motorsport.com saka Adriens Formo. "Tas ir mans pirmais pjedestāls augstākajā līmenī otrajā rallijā kopš manas atgriešanās Rally1 klasē, tāpēc esmu patiešām gandarīts par to. Mēs esam trešie čempionātā, kas izklausās traki.''


Foto: www.rallye-sport.fr

Sportists atklāja, ka viņa mērķis bija pacīnīties par Top 5. ''Godīgi sakot, mans mērķis, braucot uz šejieni, bija Top 5, un, ja es varētu finišēt ap to vietu, būtu priecīgs, bet sestdien nokļūt otrajā vietā un pēc tam finišēt trešajā vietā, tas bija lieliski.''

"Tas parāda, ka, ja tu nekad nepadodies, varbūt kādu dienu to [pjedestālu] var sasniegt. Ja tici sapnim, tev vienkārši jāseko tam un jāignorē cilvēki, kas saka, ka tu to nevari sasniegt."


Foto: M-Sport

"Parasti esmu diezgan mierīgs cilvēks, tāpēc negribu justies tā, it kā viss ir kārtībā un mēs tagad iegūsim daudz pjedestālu. Tas ir viens pjedestāls, kuru esmu izcīnījis, bet man ir jāgatavojas nākamajiem rallijiem un jāiet uz priekšu," nobeidz Formo, kura līdz šim labākais rezultāts Rally1 klasē bija 5.vieta šī gada Montekarlo WRC rallijā, bet 2022.gadā labākais rezultāts tika sasniegts Igaunijas WRC – 7.vieta!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png