profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi un Suninens testējas Somijas sniegotajos ceļos, abu nākotne joprojām neskaidra

Go4speed 03.11.2023 - 00:05 Lapi un Suninens testējas Somijas sniegotajos ceļos, abu nākotne joprojām neskaidra
Foto: Ilkka Lamminsivu

Lai arī Centrāleiropas WRC beidzās tikai svētdien, ''Hyundai Motorsport'' braucēji Esapeka Lapi un Tēmu Suninens komandas testu poligonā Somijā aizvadījuši kārtējos attīstības testus. Un šoreiz komandai sanāca trāpīt testos, kas notika pa sniegotu trasi un īstos ziemas apstākļos.

Otrdien un trešdien pie ''Hyundai i20 N Rally1'' stūres sēdās Tēmu Suninens, bet ceturtdien – Esapeka Lapi.


Foto: Tapio Lehtonen

Iespējams, ka Suninena divu dienu testus varētu uzskatīt par spēcīgu signālu, ka arī nākamgad viņš startēs Hyundai komandā, kas šobrīd pagaidām ir apstiprinājusi tikai Tjerī Noivila un Ota Tanaka līgumus uz nākamo sezonu. Pēc menedžera Timo Jouki teiktā, tad Suninenam esot līgums ar Hyundai nākamajam gadam, taču līguma detaļas joprojām ir neskaidras. To pašu iepriekš varēja teikt arī par Lapi, kurš, lai arī pēdējos posmos piedzīvoja smagas avārijas, joprojām ir Hyundai komandas redzeslokā.

Vienā no iepriekšējām intervijām Hyundai komandas vadītājs Sirils Abitebuls pēc Lapi avārijas teica, ka viņa izredzes palikt komandā 2024. gadā netiek apdraudētas. Ja iepriekš tika runāts, ka Hyundai nākamsezon varētu startēt ar četrām mašīnām, tad vienā no pēdējām intervijām Abitebuls lika noprast, ka komanda varētu startēt tomēr ar trim ekipāžām.


Foto: Ilkka Lamminsivu

''Tagad, kad mums ir līgumi ar Noivilu un Tanaku, varam mazliet rūpīgāk padomāt, kāds ir labākais variants trešajai mašīnai. Mēs gatavojamies dalīt vienu automašīnu starp dažādiem braucējiem, jo tādējādi mēs varam labāk atbalstīt pārējās divas ekipāžas,'' saka  Abitebuls.

''Man vēl nav atbildes, ko jums sniegt. Par lietām informēsim tuvākajā laikā, pirms Japānas WRC posma,'' intervijā Beļģijas raidorganizācijai RTBF sacīja Abitebuls. 

''Ne vienmēr būs ceturtā mašīna. Lapi un Suninens palīdzēja man pieņemt lēmumu nedēļas laikā. Jājautā sev, kādi bija katra braucēja mērķi Centrāleiropas WRC. Lapi mērķis bija sasniegt rallija finišu, Suninena mērķis bija finišēt un cīnīties ar Takamoto Katsutu, kas viņam gandrīz izdevās. Mēs visas šīs lietas ņemam vērā un analizēsim.''


Foto: Tapio Lehtonen

Jāatzīmē, ka Suninens ar Rally1 automašīnu šogad WRC startēja tikai četros rallijos, kuros tika izcīnītas piektā, ceturtā un sestā vieta, kā arī tika piedzīvota viena avārija (būdams otrajā vietā, Čīles WRC tika piedzīvota avārija divus dopus pirms finiša). Tikmēr Lapi šajos pašos rallijos finišēja trešais un trīs reizes avarēja.

"Statistika saka, ka šobrīd mēs nevaram paļauties uz Lapi, taču mana dziļā pārliecība saka pretējo. Taču man tas vēl ir jāpierāda," portālam DirtFish nesen teica Sirils Abitebuls.

Sezonas noslēdzošais pasaules rallija čempionāta posms Japānā paredzēts no 16.-19. novembrim.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png