profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC piloti pieprasa kompaktākus rallija maršrutus

Go4speed 21.09.2023 - 23:52 WRC piloti pieprasa kompaktākus rallija maršrutus
Foto: Martín Graña

WRC piloti vēlas kompaktāku pasaules rallija čempionāta sacensību grafiku, jo WRC komisija gatavojas apspriest nākamā gada formāta izmaiņas. Pēdējo trīs mēnešu laikā WRC rīkotājs ir apkopojis virkni ideju, kā uzlabot čempionātu, jo ir saskāries ar kritiku no braucēju puses, kurus uztrauc WRC pievilcība un šķietamais virziena trūkums. Šos priekšlikumus piektdien apspriedīs WRC komisija, lai izlemtu, par kurām izmaiņām balsos FIA un kuras tiks iekļautas nākamā gada sacensībās.

Kā jau iepriekš ziņots, tiek uzskatīts, ka tiks apspriesta sacensību distances saīsināšana, izmaiņas svētdienas formātā, iespējama punktu sistēmas pārstrukturēšana, vairāk attālināto servisu un atteikšanās no centrālā servisa parka. WRC braucēju vēlmju saraksta augšgalā ir virzība uz to, lai samazinātu pārbrauciena garumu salīdzinājumā ar rallijos veikto ātrumposmu kilometru skaitu.

Dažos rallijos ekipāžas ceļā pavada 12 stundas no izbraukšanas līdz atgriešanās servisa parkā, lai veiktu 140 kilometrus garus ātrumposmus.


Foto: Honza Froněk

"Lielākā problēma man ir tā, cik garas ir dienas attiecībā pret to, cik daudz ātrumposmu kilometru mēs veicam," portālam autosport.com saka Toyota pilots Elfins Evans. ''Tas nozīmē, ka rallija laikā mums gandrīz nav laika darīt ko citu. Vienmēr ir sūdzības, ka mums [braucējiem] nav laika, bet šeit arī ir skaidra atbilde, kāpēc mums nav laika. Šķiet, ka mēs braucam krustām šķērsām pa valstīm, kad patiesībā ir jāveic trīs ātrumposmi, kurus var sablīvēt kompaktākā veidā. Dažkārt ir sajūta, ka mēs braucam tikai braukšanas pēc, un tas ir kaut kas tāds, kas ir ātri jārisina."

Šīm domām pievienojās arī astoņkārtējais WRC čempions un Evansa komandas biedrs Sebastjans Ožjē, kurš uzskata, ka kompaktāks grafiks palīdzētu līdzjutējiem labāk sekot līdzi sacensībām.

"Mēs esam daudzkārt to apsprieduši starp braucējiem, organizatoriem un visiem pārējiem. Mēs vienkārši ceram, ka kādā brīdī tiks veiktas izmaiņas un mēs tiksim uzklausīti," saka Sebastjans Ožjē. "Mēs visi kopā sakām, ka maršruts, ko mēs veicam, nav pareizs. Lielākoties mēs katru dienu mašīnā pavadām vairāk nekā 12 stundas, lai dažkārt nobrauktu 100 kilometrus garus ātrumposmus, bet dažkārt arī mazāk. Vācijas [Centrāleiropas rallija] atklāšanas dienā mēs nobrauksim 300 kilometrus, lai veiktu tikai nedaudz vairāk par 10 kilometriem ātrumposmā, kas ir smieklīgi.''

"Domāju, ka ir svarīgi veikt reālas izmaiņas šajā jautājumā, lai būtu kompaktāks rallijs ar, iespējams, mazāku laika logu. Mēs joprojām varam sarīkot lielisku šovu 48 stundu garumā ar 300 kilometriem, nevis ilgas stundas pārbraucienos. Tāpēc tā ir viena no jomām, kurā, manuprāt, mums ir jāuzlabo un jāiegulda vairāk intensitātes sacensībās, kā arī jāļauj skatītājiem mums sekot līdzi mazliet vairāk.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png