profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Bija iespēja izcīnīt uzvaru, tāpēc sarūgtinoši, ka par to nevaru īsti cīnīties

Go4speed 07.06.2023 - 00:13 Lapi: Bija iespēja izcīnīt uzvaru, tāpēc sarūgtinoši, ka par to nevaru īsti cīnīties
Esapeka Lapi. Foto: Dirtfish

Pēc Sardīnijas WRC rallija Esapeka Lapi paziņoja, ka Hyundai komandai šī 1. un 2. vieta Sardīnijā ir "svarīgs komandas rezultāts", taču viņš bija neapmierināts, jo nespēja cīnīties par uzvaru. Un ne savas vainas dēļ.

Lapi rallija sākumā demonstrēja, iespējams, vienu no savām labākajām braukšanām kādā no WRC posmiem. Neskatoties uz sarežģītajiem laikapstākļiem, Lapi iesaistījās spraigā cīņā par uzvaru ar ''Toyota'' pārstāvi Sebastjanu Ožjē.

Pēc pirmās dienas līderis bija Lapi, kurš par 0,1 sekundi apsteidza Ožjē. Lai arī Ožjē sestdien vienu brīdi pārņēma vadību un spēja palielināt pārsvaru līdz 18,2 sekundēm, pēc 13.dopa Lapi pietuvojās Ožjē līdz 4,3 sekundēm. 14.dopā Ožjē pieļāva kļūdu un izstājās.


Foto: Honza Froněk

Lapi par Ožjē neveiksmi uzzināja pirms došanās trasē, tāpēc somu sportists bija spiests atmesties un neiesaistīties cīņā par uzvaru ar savu komandas biedru Tjerī Noivilu, kurš cieši sekoja Lapi. Ātrumposma finišā Lapi Noivilam zaudēja 27 sekundes, bet nākamajā dopā vēl 12 sekundes.

''Kad redzēju Sebu, kurš bija izstājies, bija skaidrs, ka cīnīties par uzvaru vairs nevaru. Tas bija ''viegls'' lēmums atmesties.'' Noslēdzoties rallijam, Lapi pēcfiniša intervijā pateica: ''Ir jāpieņem šādas lietas, lai arī tas sāp. Ir tā, kā ir. Cerams, ka Noivils uzvarēs un mēs ieņemsim 1. un 2.vietu. Un tad gatavosimies Kenijas WRC.'' Uz komentētājas jautājuma, ka Lapi tur varētu uzvarēt, somu sportists ar viltīgu smaidu pateica: ''Viss atkarīgs no tā, kurš tobrīd būs aiz manis.''

Arī vēlāk portālam motorsport.com Lapi atklāja, ka "Mūsu komandai tas bija ļoti svarīgs rezultāts. Mēs vēlējāmies pacīnīties par uzvaru un mums izdevās izcīnīt 1.-2.vietu. Varbūt jūtos mazliet mazāk neapmierināts nekā sestdien, taču joprojām ir kaut kas, kā man pietrūkst. Man bija lielas iespējas to uzvaru izcīnīt, tāpēc ir sarūgtinoši, ka par to nevaru īsti cīnīties. Nesaku, ka es būtu uzvarējis, bet vismaz būtu jauki par uzvaru cīnīties līdz galam."


Foto: Martin Hlinka

''Hyundai'' jau iepriekš skaidri norādīja, ka tā galvenā uzmanība braucēju čempionātā tiek pievērsta Noivilam. Komandas direktors Sirils Abitebuls atspēko pieņēmumus, ka komanda pēc Ožjē neveiksmes būtu Lapi devusi komandas rīkojumu. Taču komandas vadītājs saprot sava braucēja neapmierinātību, ka viņš nav izcīnījis uzvaru.

''Saprotu Lapi neapmierinātību, un, lai būtu skaidrs, nebija nekāda komandas rīkojuma, mēs vienkārši informējām viņu, ka Sebs ir ārpus spēles [14. posmā], un tāpēc viņš darīja to, kas viņam bija jādara šajos apstākļos, proti, kontrolēja ātrumu un risku pret rezultātu," saka Abitebuls.

"Tas nozīmēja, ka viņš zaudēja pozīciju Noivilam. Domāju, ka viņš apzinājās komandas stratēģiju un situāciju, un es pilnībā saprotu viņa neapmierinātību. Es domāju, ka no konsekventas rīcības, ko mēs vēlamies panākt no čempionāta perspektīvas, iegūs ne tikai Tjerī, bet arī Lapi.''

Uzreiz pēc rallija finiša, kad Lapi atklāja savu neapmierinātību par zaudēto uzvaru, Abitebuls teica: "Esmu redzējis Esapeka komentārus, kuros var just, ka viņš ir laimīgs, taču var just arī viņa neapmierinātību, taču viņš ir ļoti lielā mērā iesaistīts šajā panākumā. Personīgi manā skatījumā viņš bija šī rallija labākais braucējs.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png