profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Mums ir kaut kas jādara, lai uzlabotu WRC

Go4speed 06.06.2023 - 12:51 Ožjē: Mums ir kaut kas jādara, lai uzlabotu WRC
Foto: Jakub Pojmicz

Sebastjans Ožjē ir arī runājis par pārmaiņām, kas nepieciešamas pasaules rallija čempionātā (WRC). Astoņkārtējā WRC čempiona komentāri seko konkurenta Tjerī Noivila kritikai, jo beļģu sportists jau iepriekš WRC aicināja rīkoties.

''Mūsu noteikumos ir diezgan daudz lietu, kurām nav lielas jēgas,'' sarunā ar portālu Dirtfish stāsta Sebastjans Ožjē. "Tas ir tā, kā tas ir. Domāju, ka tagad visi, arvien vairāk un vairāk, ir vienojušies, ka visam WRC čempionātam ir dziļi jāpārdomā, jo viss iet uz leju. Tjerī to ir teicis... nevienam vairs nerūp WRC, un tāpēc jau sen es izvēlos ģimeni pret ralliju. Arī tituls rallijā man vairs neko daudz nenozīmē, un tas vienkārši... tam ir daudz iemeslu."

FIA ir atvērusi diskusiju kanālus ar braucējiem - FIA braucēju komisijas viceprezidents Peters Solbergs pirms Sardīnijas WRC rallija rīkoja tikšanos ar ekipāžām. Ožjē apmeklēja šo tikšanos, pēc kuras tika saņemtas pozitīvas atsauksmes. Trešdien attālināti gaidāma nākamā tikšanās reize ar WRC rīkotāju.


Foto: Martin Hlinka

"Mums ir kaut kas jādara, lai uzlabotu WRC. Potenciāls ir. Ir daudz līdzjutēju, kuri mīl šo sporta veidu, taču ir daudz aspektu, kas tagad cilvēkus sarūgtina, un, godīgi sakot, piemēram, tagad mēs pavadām nedēļas nogales, dodoties pie tiesnešiem muļķīgu iemeslu dēļ, kad daudz uzmanības būtu jāpievērš citām svarīgām lietām."

Jāpiebilst, ka kārtējo reizi WRC rallijā noslēdzošā diena tika aizvadīta bez intrigas un lielām cīņām, jo noslēdzošajā dienā vadošie WRC braucēji dienas pirmos trīs ātrumposmus brauca mierīgi, taupot riepas Power Stage posmam.

''Nekas īpašs - mēs vienkārši braucam līdz finišam. Šobrīd mēs nevaram cīnīties par neko. Patlaban man nav nekā patiesi interesanta, ko jums pastāstīt - dienas mērķis būs Power Stage posms," tā pēc viena no dopiem svētdien teica Ožjē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png