profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala: Ja Ožjē būs ieinteresēts, viņš varēs braukt vairāk rallijus

Go4speed 29.03.2023 - 22:20 Latvala: Ja Ožjē būs ieinteresēts, viņš varēs braukt vairāk rallijus
Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

''Toyota Gazoo Racing'' komandas vadītājs Jari-Mati Latvala ir atstājis atvērtas durvis Sebastjanam Ožjē piedalīties vairāk WRC rallijos, nekā sākotnēji bija plānots šosezon.

Astoņkārtējais WRC čempions Ožjē Japānas ražotāja komandas sastāvā šogad brauc uz pusslodzi, izvēloties rallijus, kas atbilst viņa personīgajam grafikam. Paredzams, ka šogad francūzis piedalīsies aptuveni septiņos rallijos. Šosezon, kad aizvadīti trīs posmi, Ožjē piedalījies divos, pēc kuriem viņš ir WRC kopvērtējuma līderis. 

Latvala, kurš WRC ir uzvarējis 18 reižu, norādījis uz iespēju, ka Ožjē varētu piedalīties vairākos rallijos, tiecoties pēc sava devītā WRC čempiontitula. "Nekad nevar zināt," iesāk Jari-Mati Latvala. "Nemēģināšu viņam uzspiest, jo, ja pārāk spiež, tas var aiziet nepareizā virzienā. Tam ir jānāk no paša Seba, un viņam par to ir jābūt patiešām pārliecinātam."


Foto: Rally Cow

"Ziniet, sākumā viņš teica, ka aizvadīs septiņus posmus, un, protams, mēs zinām, ka viņš ir patiešām spēcīgs ieguvums komandai. Bet, kādēļ gan neveikt vēl dažus rallijus? Jūs nekad nevar zināt."

Kad Ožjē nestartēs, viņa vietā ar trešo automašīnu startēs un ''Toyota Gazoo Racing'' rūpnīcas komandai punktus krās Takamoto Katsuta. Šādā lomā japāņu sportists ir pirmo reizi.

"Mēs sekojam līdzi čempionātam un mēs zinām, ka mums komandā ir Sebs, tāpēc tas ir ļoti labi," turpina Latvala. ''Protams, Taka ir jaunā pozīcijā, kur var būt daži ralliji, kuros mēs jūtam, ka nevēlamies uz viņu izdarīt pārāk lielu spiedienu, tad, protams, mums tur brauks Ožjē, ja viņš būs ieinteresēts. Viņš varētu to darīt. Es domāju, ka tas ir ļoti labi viņiem abiem."

Kopvērtējums:
1. Ožjē, 56
2. Noivils, 53
3. Rovanpera, 52
4. Tanaks, 47
5. Evans, 44
6. Brīns, 19
7. Sordo, 17
8. Lapi, 15
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png