profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Horvātijas rallijā debiju WRC piedzīvos Latvijā karjeru uzsākušais Fabio Švarcs

Go4speed 28.03.2023 - 11:02 Horvātijas rallijā debiju WRC piedzīvos Latvijā karjeru uzsākušais Fabio Švarcs
Foto: Honza Froněk

Publicēts Horvātijas WRC rallija dalībnieku sastāvs, kas paredz, ka pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā, kas notiks no 20. - 23. aprīlim, uz starta izies 57 ekipāžas.

Šajā sarežģītajā asfalta posmā dalībnieku saraksta augšgalā atrodas Sebastjans Ožjē, kurš trasē dosies kā pirmais, tādējādi izmantojot tīrāku un mazāk piesārņotu ceļu priekšrocības. Neskatoties uz to, ka Ožjē šogad neaizvada pilnu čempionātu, sportists pēc veiktiem diviem WRC posmiem kopvērtējumā ir līderis. Jāpiebilst, ka Ožjē šajā rallijā, kas notiks trešo gadu pēc kārtas, uzvarēja 2021.gadā.

Vēl Toyota komandas sastāvā startēs Kalle Rovanpera, Elfins Evans un Takamoto Katsuta, kurš gan šajā posmā necīnīsies par punktiem ražotāju ieskaitē. Hyundai šajā rallijā startēs ar trīs ekipāžām – Tjerī Noivils, Esapeka Lapi un Kreigs Brīns, kurš nomainīs Dani Sordo. Tikmēr M-Sport Ford komandas sastāvā startēs divi piloti – Ots Tanaks un Pjers-Luī Lubērs.


Foto: Rally Cow

WRC2 klasē visaugstāk izsētais braucējs ir klases līderis Olivers Solbergs, taču zviedru sportists šajā rallijā necīnīsies par punktiem WRC2 ieskaitē. Viņa lēmums varētu pavērt ceļu atgūt pirmo vietu Montekarlo WRC posma uzvarētājam Joanam Roselam ar ''Citroën C3 Rally2'' automašīnu. Tāpat šajā posmā WRC2 klasē izies tādi braucēji kā Emils Lindholms, Gas Grīnsmits, Nikolajs Grjazins, Adriens Formo, Sami Pajari, Georgs Linamāe u.c. Pavisam kopā WRC2 klasē uz starta izies 19 ekipāžas.

Jāpiebilst, ka debiju WRC piedzīvos Latvijā rallija karjeru uzsākušais Fabio Švarcs, kurš startēs ar ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnu. Kā atzina 18 gadus vecais sportists, tad viņa plānos šogad ir startēt piecos WRC3 posmos. Atgādināsim, ka Fabio tēvs ir bijušais Škoda un Hyundai rūpnīcas komandas sportists Armīns Švarcs, kurš savā WRC karjerā piedalījies 119 rallijos, izcīnot vienu uzvaru (1991.gadā Katalonijas rallijā) un kopā septiņas reizes kāpjot uz goda pjedestāla.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png