profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA: Japānas rallija organizators nopietni pārkāpa drošības pasākumus

Go4speed 19.11.2022 - 12:32 FIA: Japānas rallija organizators nopietni pārkāpa drošības pasākumus
Foto: Honza Fronek

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) ir secinājusi, ka Japānas rallija organizators nopietni pārkāpis drošības pasākumus, kad vienā no ātrumposmiem sacensību laikā trasē iebrauca civilā automašīna.

Jau ziņojām, ka ceturtā ātrumposma vidū Sami Pajari (un vēl vienam citam braucējam) pretim brauca kāda civilā automašīna, pēc kā drīz vien ātrumposms tika apturēts. "Godīgi sakot, nezinu, cik pieklājīgam man vajadzētu būt, jo nezinu, cik tas īsti attiecas uz medijiem," teica Sami Pajari. ''Es domāju, ka tas attiecas FIA''. Par laimi, starp Pajari un civilo automašīnu nenotika sadursme un neviens necieta.

Pēc veiktās pārbaudes FIA atzina, ka organizatori nav veikuši saprātīgus pasākumus saskaņā ar apstiprināto drošības plānu, un tādējādi ir konstatējusi, ka organizatori ir pārkāpuši 2022. gada FIA Starptautiskā sporta kodeksa 12.2.1.h pantu. FIA izmeklēšanā tika konstatēts, ka civilais transportlīdzeklis ātrumposmam piebrauca krustojumā, kas sākotnēji bija norobežots ar lentu, bet kurā nebija neviena tiesneša.

Tiesneši apstiprināja, ka lente bija novilkta, kad sākās sacensības, taču viņi uzskata, ka lentes vairs nebija, kad civilā automašīna iebrauca ātrumposmā (vai arī pats vadītājs to noņēma), kas nozīmē to, ka autovadītājs nav zinājis, ka iebrauc trasē, kur notiek sacensības. Turklāt izrādījās, ka ceļš, pa kuru autovadītājs iebrauca ātrumposmā, bija savienots ar citiem valsts ceļiem, kas tajā laikā bija atvērti publiskai lietošanai, un tāpēc šajā krustojumā bija jāatrodas tiesnesim. Šī ir kļūda, kas izraisīja pārkāpumu, kas, par laimi, beidzās bez nopietnām sekām.


Foto: Honza Fronek

FIA paziņojumā teikts: "Trases pārzinis ziņoja, ka publiskais transportlīdzeklis bija iebraucis ātrumposmā krustojumā, kas sākotnēji bija norobežots ar lentu, taču tajā vietā nebija tiesneša, tāpēc šis auto turpināja braukt pa ātrumposmu pretim rallija maršrutam. Publiskais transportlīdzeklis, virzoties pa trasi, brauca garām citam tiesnesim, kurš nekavējoties par to ziņoja iepriekšējam tiesnesim, kurš ar fotogrāfa palīdzību ātri vien spēja apturēt un aizvākt šo automašīnu no ātrumposma.''

"Ņemot vērā sarežģīto trases reljefu, saziņa esot notikusi savlaicīgi. Sākotnēji bija nepieciešams divpusējs radio kontakts starp iesaistītajiem tiesnešiem, pēc tam informējot posma komandieri, kurš, savukārt, par incidentu informēja rallija kontroli. Neraugoties uz operatīvu tiesnešu rīcību, divas rallija ekipāžas tomēr satikās ar pretim braucošo sabiedrisko transportlīdzekli, kā rezultātā divi dalībnieki gandrīz saskrējās ar šo civilo auto.''

FIA pēc šī incidenta atzīmēja, ka, ja šāds gadījums Japānas rallija laikā atkārtotos vēlreiz, rallijs nekavējoties tiktu pārtraukts.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png