profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala: Jaunzēlandes WRC rallijā ir labākie ātrumposmi pasaulē

Go4speed 27.09.2022 - 22:56 Latvala: Jaunzēlandes WRC rallijā ir labākie ātrumposmi pasaulē
Foto: wrc.com

Pēc desmit gadu pārtraukuma pasaules rallija čempionātā (WRC) ir atgriezies Jaunzēlandes rallijs, kas startēs jau šajās brīvdienās. Ilgus gadus Somijas WRC posms tiek slavēts par to, ka tieši tur ir labākie ceļi WRC čempionātā, taču ''Toyota Gazoo Racing'' komandas vadītājs Jari-Matti Latvala uzskata, ka labākie ceļi esot Jaunzēlandē.


Foto: wrc.com

"Man jāatzīst, ka no braucēja puses Jaunzēlandē ir labākie ceļi. Es vienmēr to saku šādi: Somijā ir vislabākā rallija atmosfēra, bet Jaunzēlandē - ātrumposmi. Jaukākā lieta Jaunzēlandes ceļos ir tā profils, ceļu izliekums, kur līkumos var uzņemt lielāku ātrumu. Ātrumposmi kopumā ir diezgan ātri un tie ir ļoti plūstoši. Jā, Jaunzēlandē nav tādu lēcienu kā Somijā, bet tomēr tie ir ļoti labi braucami," tā Jari-Mati Latvala, kurš 2010.gadā šeit izcīnīja uzvaru, par 2,4 sekundēm apsteidzot Sebastjanu Ožjē, bet 15,2 sekundes zaudēja Sebastjans Lēbs.


Foto: wrc.com

Arī Ots Tanaks piekrīt par ceļiem Jaunzēlandē. ''Šķiet, ka šie ceļi ir radīti rallijam," saka Ots Tanaks. "Pirms desmit gadiem  startēju Jaunzēlandes rallijā, un man ir labas atmiņas par šo ralliju, tāpēc ar nepacietību gaidu, kad varēšu atkal braukt. Esmu skatījies videoierakstus, lai atsvaidzinātu atmiņu, bet ceļi izskatās fantastiski.''


Foto: wrc.com

Tjerī Noivils piebilda, ka "Jaunzēlandes rallijs bija sacensības, kurās vienmēr sapņoju piedalīties, kad bērnībā augot, televīzijā skatījos kā brauc tādi puiši kā Kolins Makrejs un Karloss Sainss. Man tas vienmēr šķita rallijs ar skaistākajām ainavām WRC čempionātā. Man paveicās tur sacensties 2012. gadā, un tas bija neticams pasākums ar ļoti interesantiem un patīkamiem ātrumposmiem. Ceļi ir ļoti slideni pirmajā reizē, bet otrajā reizē ir nepieciešama ļoti precīza un stabila automašīna, jo ir ļoti laba saķere. Šādām sacensībām ir grūti sagatavoties, taču mēs centīsimies darīt visu iespējamo, lai uzrādītu labus rezultātus."


Foto: wrc.com

Pavisam kopā uz starta izies 28 ekipāžas, kurām kopā būs jāveic 17 ātrumposmi (276 km). Visvairāk uzvaru šajā rallijā izcīnījis Markus Gronholms (5), bet četras reizes to spēja Karloss Sainss. No šī brīža aktīvajiem WRC braucējiem pie uzvarām Jaunzēlandes rallijā vēl neviens nav ticis.


Jāpiebilst, ka 2007.gadā Gronholms Jaunzēlandes rallijā par 0,3 sekundēm apsteidza Lēbu, kas ir otrs ciešākais rallija finišs WRC čempionātā.

Atgādināsim, ka kopvērtējumā līderis ir Kalle Rovanpera, kurš, uzvarot šajā rallijā un izcīnot piecus punktus Power Stage ātrumposmā, kļūs par 2022.gada WRC čempionu. Tāpat Rovanperam der arī citi scenāriji, lai kļūtu par čempionu.

PIEDALIES ''RALLY BUHARIKI'' PROGNOŽU SPĒLĒ!

Spilgtākie Jaunzēlandes rallija notikumi:

Kopvērtējums:
1. flag 
Rovanperä Kalle












207
2. flag Tänak Ott












154
3. flag Neuville Thierry












131
4. flag Evans Elfyn












116
5. flag Katsuta Takamoto 













100
6. flag Breen Craig












77
7. flag Lappi Esapekka












58
8. flag Sordo Dani












49
9. flag Greensmith Gus












36
10. 
flag Loeb Sébastien












35

Jaunzēlandes rallija uzvarētāji:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png