profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hyundai un Toyota komandu gatavošanos Portugāles WRC ietekmē neparedzēti apstākļi

Go4speed 05.05.2022 - 12:29 Hyundai un Toyota komandu gatavošanos Portugāles WRC ietekmē neparedzēti apstākļi
Foto: Rallirinki / Teemu

No 19.-22.maijam tiks aizvadīts pasaules rallija čempionāta (WRC) ceturtais posms – Portugāles rallijs. Šis rallijs būs liels pagrieziena punkts Rally1 ērā, jo pirmo reizi nesen ieviestās hibrīda rallija automašīnas startēs grants sacensībās. Lai labāk sagatavotos gaidāmajam rallijam, nesen visas trīs komandas aizvadīja grants testus Portugālē, kur katram pilotam bija pieejama viena testu diena.

FIA noteikumi paredz, ka braucējiem un komandām pirms Eiropas WRC posmiem ir ierobežots testu dienu skaits un tās nevar aizvadīt testus kur un cik daudz vēlas. Taču WRC testu noteikumi paredz, ka katra komanda drīkst norādīt savu pastāvīgo testēšanas vietu, kurā komandas drīkst aizvadīt neierobežotus testus.

Testēšanas noteikumi ļauj Rally1 ražotāju komandām norādīt vienu vietu Eiropā (kā pastāvīgu testēšanas vietu), kur trases garums nepārsniedz 12 kilometrus, kā arī atsevišķu sistēmu pārbaudes vietu, kuras maksimālais attālums ir divi kilometri.


Foto: Honza Froněk

Ja M-Sport šāda testu vieta ir norādīta Anglijā, tad Hyundai nesen pārcēlās uz Somiju pie saviem sīvākajiem konkurentiem Toyota, kur tagad abām vienībām pastāvīgās testēšanas vietas ir līdzīgos ceļos, pa kādiem norisinās Somijas WRC rallijs.

Pēc nesen aizvadītajiem testiem Portugālē komandas atgriezušās savās bāzēs, lai veiktu pēdējos sagatavošanās darbus un nepieciešamības gadījumā aizvadītu papildus testus savās norādītajās teritorijās, taču, kā vēsta portāls Dirtfish, tad gan Toyota, gan Hyundai ir saskārušās ar vienu un to pašu problēmu – sniegu.

Lai arī nākamie divi WRC posmi noritēs Vidusjūras klimatiskajās valstīs - Portugālē un Itālijā (Sardīnijā), Toyota un Hyundai komandu cerības šajās dienās veikt vēl papildus grants testus savā teritorijā Somijas centrālajā daļā ir sabojājis sniegs.


Foto: ewrc.cz

"Šogad mums ir bijis ļoti daudz sniega, un domāju, ka tagad Somijā mežā joprojām ir sniegs. Paies ilgs laiks, kamēr ceļi būs sausi," portālam DirtFish pastāstīja Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala. "Šie testi Portugālē mums bija ļoti svarīgi, jo mēs pirmo reizi startēsim uz grants seguma. Mums ir paveicies, ka mēs tagad neattīstām jauno automašīnu. Ja šāda situācija (ar sniegu maijā) būtu izveidojusies pagājušajā gadā, mums patiesībā būtu problēmas."

Kā skaidro Toyota tehniskais direktors Toms Faulers, tad pat sniega tīrītāja iesaistīšana Toyota testu ceļu nepadarīs piemērotu gaidāmajam grants rallijam. "Pirms aizbraucu no mājām Somijā uz Horvātiju, manā dārzā joprojām bija metrs sniega. Šobrīd vēl joprojām tiek tīrīti piebraucamie ceļi. Pat, ja sniegs nokusīs, zeme joprojām būs sasalusi un pa to varētu braukt ar radžu riepām, kas mums šobrīd nav īpaši noderīgi. Šogad ir bijusi ļoti barga ziema un mums bija daudz sniega, turklāt temperatūra ir paaugstinājusies un pazeminājusies, kas ļauj mitrumam iekļūt zemē un to sasaldēt. Patiesībā šie būtu ideāli apstākļi, lai rīkotu ziemas ralliju.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png