profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēba stūrmane: Tas ir sapnis, kas piepildījies

Go4speed 27.01.2022 - 20:00 Lēba stūrmane: Tas ir sapnis, kas piepildījies
Lēbs un Galmiša pēc uzvaras izcīnīšanas

Montekarlo WRC rallijā Lēba stūrmane bija 50 gadus vecā matemātikas skolotāja Izabella Galmiša, kura pēc šīs uzvaras kļuva par pirmo sievieti stūrmani, kura uzvarējusi WRC rallijā kopš 1997. gada.

Pēc rallija Lēbs savai stūrmanei veltīja atzinīgus vārdus. ''Viņa savu darbu paveica patiešām labi. Tikai vienu vai divas reizes viņa nedaudz aizkavējās ar lasīšanu, bet tas bija tikai nedaudz. Šis auto ir patiešām sarežģīts stūrmaņiem. Mēs lidojām ātrumposmos, un viņai bija daudz ko lasīt. Izabella bija perfektā ritmā un viņa ļoti labi saprot, kā to darīt. Jā, viņai ir liela pieredze Francijas čempionātā, bet WRC ir daudz vairāk darāmā ap mašīnu, taču viņa paveica lielisku darbu.


Foto: Vladislav Maschl

Izabella, kura uz nedēļu atstāja savu ikdienas darbu, lai pagājušās nedēļas nogalē Montekarlo rallijā startētu kopā ar vēsturē veiksmīgāko rallija braucēju, atzina, ka "Skolā biju diezgan noslēpumaina un pirms sacensībām skolēniem neko daudz neteicu, tāpēc domāju, ka viņi būs diezgan pārsteigti, kad mani atkal redzēs," portālam wrc.com stāsta Izabella Galmiša.

Izabella Galmiša pavisam kopā kā stūrmane startējusi jau 229 rallijos, no kuriem vairums ir Francijas čempionātā. Tāpat stūrmane līdz Montekarlo WRC rallijam bija startējusi sešos WRC posmos, un savā septītajā piegājienā viņai izdevās kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.


Galmiša Francijas rallijā. Foto: Bastien Roux

"Pēc tam, kad Daniels Elena, bijušais Lēba stūrmanis, nolēma beigt rallija karjeru, Lēbs man piezvanīja un pajautāja, vai es varētu pievienoties viņam, lai kopā startētu Montekarlo rallijā. Protams, uzreiz piekritu. Kad Daniels agrāk nebija pieejams testos, tad kopā ar Lēbu piedalījos daudzās testu sesijās ar Citroën un Hyundai, taču šis bija mūsu pirmais reālais rallijs kopā - un kāds pārsteidzošs rezultāts.''

"Tas ir sapnis, kas piepildījies. Sapnis man jau bija tikai piedalīties Montekarlo rallijā kopā ar Sebu un ar tik labu automašīnu, bet reāli uzvarēt – labāks nekas par to nevar būt. Kāds traks stāsts!"
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png