profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivils izcīna uzvaru Spānijas rallijā, WRC čempions tiks noskaidrots Moncā

Go4speed 17.10.2021 - 14:22 Noivils izcīna uzvaru Spānijas rallijā, WRC čempions tiks noskaidrots Moncā
Foto: Honza Froněk

Par Spānijas WRC rallija uzvarētāju svētdien tika kronēts Tjerī Noivils no ''Hyundai'' komandas. Otro vietu izcīnīja Elfins Evans, bet trešo vietu izrāva Dani Sordo.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi. Dienas pirmais posms norisinājās agri no rīta, tāpēc sportisti to veica ar papildus lampām, jo ārā bija ļoti tumšs. Ātrākais bija Dani Sordo, kuram kopvērtējumā izdevās apsteigt Sebastjanu Ožjē un pakāpties uz trešo vietu. Arī dienas otrajā posmā ātrākais vēlreiz bija Sordo, kurš pārsvaru pār ceturtajā vietā esošo Ožjē palielināja līdz 1,6 sekundēm. Tikmēr pirmās divas vietas ieņēma Tjerī Noivils un Elfins Evans.


Foto: Vladislav Maschl

Priekšpēdējā posmā vēlreiz ātrākais bija Sordo, un pirms noslēdzošā dopa viņš Ožjē apsteidza jau par 2,3 sekundēm. Jāpiebilst, ka pirms noslēdzošā posma sabīdīšanas zonā Noivils nevarēja iedarbināt savu auto un, stūrmanim to stumjot, ''Hyundai i20 Coupe WRC'' nedaudz uzliesmoja un aizmugurē bija redzamas liesmas.

Pirms Power Stage posma, kurā varēja nopelnīt papildus punktus, finiša sekcijā sāka līt lietus. Ja pirmajām ekipāžām nācās braukt pa diezgan slapju trasi, tad vēlāk ar katru minūti trase palika sausāka un braucēji, kuri trasē devās vēlāk, jau varēja braukt pa žūstošu trasi un uzrādīt labākus rezultātus.


Foto: Honza Froněk

Ātrākais Power Stage posmā bija Dani Sordo, kurš tādējādi izcīnīja trešo vietu, kamēr 15.uzvaru WRC karjerā svinēja Tjerī Noivils. 24,1 sekundi viņam zaudēja Elfins Evans. Sebastjans Ožjē izcīnīja ceturto vietu.

Līdz ar to šajā posmā neizdevās noskaidrot ne WRC čempionu, ne uzvarētāju ražotāju kausā, līdz ar to mūs sagaida aizraujošs sezonas noslēdzošais posms, kas tiks aizvadīts no 18.-21.novembrim Moncā.

Starp R5 klases mašīnām ātrākais bija Eriks Kamillī, kuram 16,5 sekundes zaudēja Nikolajs Grjazins. Tikmēr par WRC2 čempionu tika kronēts Andreas Mikelsens, kurš šajā rallijā nestartēja.

JWRC ieskaitē uzvaru izcīnīja 19 gadus vecais soms Sami Pajari, kurš arī kļuva par JWRC čempionu. Mārtiņam Seskam/Renāram Francim Spānijas WRC sestā vieta.

Rallija rezultāti:


RC2 klases rezultāti:

JWRC rezultāti:


WRC kopvērtējums:


WRC kopvērtējums ražotāju kausā:
1. Toyota Gazoo Racing WRT, 474
2. Hyundai Shell Mobis AWRT, 427
3. M-Sport Ford WRT, 187
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png