profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Veibijs šokēts par piešķirto sešu mēnešu diskvalifikāciju

Go4speed 25.05.2021 - 00:05 Veibijs šokēts par piešķirto sešu mēnešu diskvalifikāciju
Ole-Kristians Veibijs. Foto: Mark Aleksejev Photography

Pēc Portugāles WRC rallija noskaidrojies, ka ''Hyundai'' komandas braucējam Ole-Kristianam Veibijam piešķirta sešu mēnešu diskvalifikācija par ''Covid-19'' noteikto ierobežojumu un protokolu pārkāpšanu. Šī diskvalifikācija beigsies 23. novembrī, kas nozīmē to, ka Veibijs šosezon WRC vairs nestartēs. Tikmēr Veibija stūrmanis no WRC čempionāta diskvalificēts uz trim mēnešiem.

Atgādināsim, ka pirms Portugāles WRC rallija vispirms Andreas Mikelsens paziņoja, ka viņš ir inficējies ar ''Covid-19''. Pirms kāda laika Veibijs startēja Itālijā notiekošajā Targa Florio rallijā, kur toreiz viņam ar padomu palīdzēja tieši Andreas Mikelsens. Vēlāk Mikelsenam atklāja inficēšanos ar ''Covid-19'', kamēr Veibijs ar stūrmani veica vairākus testus, kas bija negatīvi. Par šo faktu Veibijs pirms rallija neinformēja FIA ''Covid-19'' atbildīgo personu, ka viņam bija ciešs kontakts ar pozitīvu ''Covid-19'' personu.


Veibijs un Mikelsens Targa Florio rallijā

Sportists paspēja piedalīties Shakedown posmā, taču 20.maija veiktajās pārbaudēs tika konstatēts, ka arī Veibijam ir inficēšanās ar ''Covid-19''. Norvēģu pilotam tika pavēlēts izolēties savā viesnīcas numurā, kā arī stūrmanis tika ievietots karantīnā. Sabiedrības veselības pārvalde paziņoja, ka visām pozitīvajām ''Covid-19'' personām pašizolācija ir 10 dienas. tAČU Veibijs to nedarīja un tajā pašā dienā devās uz Spāniju.

"Veibijs kungs nepaziņoja, ka pirms Portugāles WRC viņam bija ciešs kontakts ar kādu ''Covid-19'' pozitīvu personu, turklāt pēc tam, kad viņš pats inficējās ar ''Covid-19'', viņš nelūdza atļauju pamest Portugāli, lai atgrieztos Spānijā. Tas ir nopietns spēkā esošo noteikumu pārkāpums," teikts paziņojumā.


Pats sportists vēlāk atzina, ka šis lēmums viņam esot bijis liels šoks. ''Tas bija liels šoks saņemt šādu tiesnešu lēmumu. Pirms manām pozitīvajām kovida analīzēm piecu dienu laikā biju pārbaudījies trīs reizes, kur visas reizes mans rezultāts bija negatīvs. Neslēpu faktu, ka Targa Florio rallijā man bija kontakts ar inficētu personu. Kad ceturtdien saņēmu ziņu, ka man ir konstatēta saslimšana ar ''Covid-19'', uzreiz devos uz viesnīcu. Saņēmu zvanu no ''Covid-19'' organizatoru komandas, kas atklāja, ka varam izolāciju pabeigt mājās, ja mēs braucam ar savu auto. To arī darīju un ar savu auto viens pats devos uz savas ģimenes mājām Spānijā. Varu tikai atvainoties visiem un komandai par šo situāciju,” tā Ole-Kristians Veibijs.


Georga Linamāe ekipāža. Foto: Honza Fronek

Jāpiebilst, ka sešu mēnešu diskvalifikāciju saņēma arī igauņu pilota Georga Linamāe stūrmanis Volodimirs Korsija. Izrādās, ka sportists 13.maijā veica ''Covid-19'' testu, kas bija negatīvs. 16.maijā bija jāveic vēl viens tests, kas bija pozitīvs. 17.maijā Korsija pēc savas iniciatīvas veica vēl divus antigēna un PCR testus, kas visi bija negatīvi. Vēlāk Korsija ''Covid-19'' akreditācijas centram iesniedza šos negatīvo testa rezultātus, bet pozitīvo testa rezultātu sportists slēpa.
Komentāri
Negaiss 25.05.2021 09:33
Protams, ka Veibijs ir šokēts un tādam arī jābūt. Vesels cilvēks visu ievēro un to tāpat diskvalificē tikai tāpēc, ka kautkādā testā, kas katru reizi tāpat ir savādāks, kautkādi cipari un burti ir tādi, vai tādi.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png