profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Veibija tēvs: Evans pēc avārijas parādīja sportisku rīcību, Grīnsmits - nē

Go4speed 10.12.2020 - 00:15 Veibija tēvs: Evans pēc avārijas parādīja sportisku rīcību, Grīnsmits - nē
Foto: Ekrānšāviņš

Moncas WRC rallija otrā diena bija notikumiem bagāta. Desmitajā ātrumposmā vienā un tajā pašā līkumā avārijas piedzīvoja Gas Grīnsmits un Ole Kristians Veibijs, pēc kā posms tika atcelts, jo Veibija automašīna bija nobloķējusi ceļu.

11.posmā kādā slidenā līkumā no ceļa noskrēja WRC titula pretendents Elfins Evans, tādējādi praktiski zaudējot iespēju pacīnīties par savu pirmo titulu. Pēc Evansa kļūdas un izstāšanās daudzi cilvēki slavēja sportistu par viņa rīcību pēc avārijas. Lai arī Evansam tas nebija jādara, sportists pēc izstāšanās uzreiz pameta automašīnu, lai skrietu uz iepriekšējo līkumu un lai brīdinātu pēc trīs minūtēm braucošo komandas biedru, kā arī savu sīvāko konkurentu cīņā par WRC titulu Sebastjanu Ožjē.


Grīnsmita auto pēc avārijas

Tuvojoties Evansa avārijas vietai, Ožjē pamanīja uz ceļa stāvošo Evansu, kurš signalizēja, lai Ožjē uzmanās, jo priekšā ir slidens ceļš. Gan komentētāji, gan skatītāji vēlāk atzina, ka šis Evansa gājiens bija īsta sportiska rīcība, jo viņš arī to varēja nedarīt, jo vietā, kur avarēja Evans, palika viņa stūrmanis, kurš jau turēja rokās OK zīmi, kas vēstīja, ka ar ekipāžu viss ir kārtībā.


Evans brīdina Ožjē

Taču vēlāk sociālajos tīklos savu komentāru par Veibija avāriju pauda sportista tēvs Eriks Veibijs. Atgādināsim, ka sestdien trasē pirmais devās Grīnsmits, bet Veibijs startēja sešas minūtes vēlāk. Kā bija redzams video, tad pēc Grīnsmita avārijas uz ceļa nebija ne izlikts trijstūris, ne arī nebija brīdinājums no Grīnsmita stūrmaņa, kā rezultātā Veibijs arī pieļāva līdzīgu kļūdu kā Grīnsmits, kas beidzās ar smagu avāriju.


Grīnsmita auto pēc avārijas

''Visu ekipāžu sportiskā rīcība šodien nav vienāda,'' raksta Eriks Veibijs. Uz kāda lietotāja jautājuma, vai Eriks sava dēla avārijā nosoda Grīnsmitu, Veibijs atbildēja, ka ''Pilotam pēc avārijas uz ceļa ir jāizliek trijstūris un OK zīme. Ole-Kristians Veibijs minētajā vietā brauca pēc sešām minūtēm, taču uz ceļa nebija ne trijstūris, ne OK zīmes no Grīnsmita ekipāžas. Evans parādīja sportisku rīcību, Grīnsmits – nē.''


View this post on Instagram

A post shared by rallyclub (@fegatodarally)

Veibija un Grīnsmita avārijas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png