profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirms izšķirošā Moncas WRC 'uz papīra' vadībā Seska konkurents Kristensons

Go4speed 02.12.2020 - 23:21 Pirms izšķirošā Moncas WRC 'uz papīra' vadībā Seska konkurents Kristensons
Foto: Tom Kristensson Motorsport

Ceturtdien ar treniņbraucieniem un vēlāk ar pirmo ātrumposmu startēs sezonas noslēdzošais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms – Moncas rallijs. Šobrīd čempioni jānoskaidro visās četrās klasēs – WRC, WRC2, WRC3 un Junior WRC.

WRC
Par WRC čempiontitulu matemātiski cīnās četri piloti. Efins Evans šobrīd par 14 punktiem apsteidz Sebastjanu Ožjē. 24 punktus atpaliek Tjerī Noivils, bet 28 punktus zaudē Ots Tanaks. Maksimums, ko šajā posmā var izcīnīt, ir 30 punkti. Lai izcīnītu savu pirmo titulu, Evansam jāizcīna 17 punkti. Britu sportistam pietiks ar otro vietu. Arī ceturtā vieta un uzvara Power Stage posmā Evansam nodrošinās titulu. Ja Evans izstāsies, tad pretendentu uz titulu un iespējamās kombinācijas ir vairākas. Ožjē, lai nodrošinātu savu septīto čempiontitulu, tad pietiks ar 21 izcīnītu punktu. Ja Noivils uzvar rallijā un Power Stage posmā, tad Ožjē titulam pietiks ar otro vietu un vismaz trešo Power Stage posmā. Tikmēr lai Tanaks kļūtu par čempionu, viņam ir jāuzvar rallijs, jāuzvar Power Stage un jācer, ka konkurentiem būs pagalam neveiksmīgs starts un viņi paliek bez punktiem.


Foto: Vladislav Maschl

WRC kopvērtējums:
1. flag 
Evans Elfyn





111
2. flag Ogier Sébastien 






97
3. flag Neuville Thierry





87
4. flag Tänak Ott





83
5. flag Rovanperä Kalle





70
6. flag Suninen Teemu





44
7. flag Lappi Esapekka





38

WRC ražotāju kauss
Hyundai uz Itāliju dodas ar septiņu punktu pārsvaru pār Toyota. Ja kāds Hyundai pilots izcīna uzvaru, tad kādam no pārējiem diviem braucējiem ir jāizcīna vismaz viens punkts (pat ja Toyota braucēji izcīna otro un trešo vietu), lai tituls būtu kabatā. Ja Toyota braucēji izcīna pirmo un otro vietu, tituls ir viņu.

WRC2
Šajā klasē par titulu cīnās divi skandināvi – 2017.gada WRC2 čempions Pontus Tīdemans un norvēģis Mads Ostbergs. Tīdemana pārsvars ir 18 punkti, taču čempionāta kopvērtējumā tiek ņemti vērā katra braucēja piecu posmu labākie rezultātu. Tīdemanam jau ir pieci nobraukti ralliji, tāpēc, ja sportists izcīnīs punktus Moncā, viņam vairākus punktus nāksies zaudēt. Tikmēr Ostbergs ir piedalījies četros posmos, tāpēc viņš Itālijā nopelnītos punktus varēs paturēt. Lai palīdzētu Tīdemanam, Toksport komanda, kura jau nodrošinājusi titulu komandu ieskaitē, piesaistījusi spēcīgo un vairākkārtējo Čehijas rallija čempionu Janu Kopecki. Ja Kopeckis finišēs starp Tīdemanu un Ostbergu, tas apgrūtinās Ostberga iespējas izcīnīt čempiontitulu. Ja uzvar Tīdemans, otrais paliek Kopeckis, bet trešais Ostbergs, tituls nonāks Tīdemana rokās. Ja uzvarēs Ostbergs, čempions būs viņš.


Foto: Honza Fronek

WRC2 kopvērtējums:
1. flag Tidemand Pontus






105
2. flag 
Østberg Mads






87
3. flag Fourmaux Adrien






66
4. flag Veiby Ole Christian  







51
5. flag Gryazin Nikolay






51

WRC3
Par titulu šajā klasē cīnīsies trīs braucēji – līderis ir Marko Bulasija (70), kuram seko Jari Hutunens (68) un Kajetans Kajetanovičs (55). Šajā ieskaitē tiek skaitīti sportistu četri labākie rezultāti. Ja Bulasija kāps uz goda pjedestāla, viņš zaudēs 12 punktus, kamēr Hutunens un Kajetanovičs iegūs visu, ko izcīnīs. Likmes šobrīd ir par labu Hutunenam, kurš kļūs par čempionu, ja finišēs pirmais vai otrais. Ja uzvar Bulasija, bet Hutunens paliek trešais, tad situācija būs tāda, ka abiem būs vienāds punktu skaits.

WRC3 kopvērtējums:
1. flag 
Bulacia Wilkinson Marco 







70
2. flag Huttunen Jari






68
3. flag Kajetanowicz Kajetan






55
4. flag Solberg Oliver






43
5. flag Ciamin Nicolas






28

Junior WRC
Protams, mums šajās brīvdienās lielākā uzmanība tiks pievērsta Junior WRC klasei, kur par titulu cīnās Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Tieši Sesks šobrīd ir līderis, par desmit punktiem apsteidzot Tomu Kristensonu, bet 14 punktus atpaliek Sami Pajari. Moncā gūtie punkti tiks reizināti ar koeficientu 1.5. Arī šajā klasē tiks atmests sliktākais rezultāts. Šobrīd lielākas priekšrocības ir Kristensonam, kuram pēc izstāšanās Igaunijā tiks atrēķināti 0 punkti, kamēr Sesks un Pajari attiecīgi zaudēs 15 un 10 punktus. Šobrīd matemātiski, atrēķinot sliktākā rallija rezultātu, Kristensonam ir par pieciem punktiem vairāk nekā Seskam.


Foto: Edgars Leonovs

Taču kopējo nenoteiktību un sarežģītību sezonas kopvērtējuma aprēķinos rada iespēja saņemt bonusa punktus par uzvarām katrā ātrumposmā (Moncā būs 16 ātrumposmi). Pat, ja uzvaru rallijā izcīna Sesks, viņam jāturpina cīnīties par punktiem ātrumposmos, lai izcīnītu čempiontitulu.

JWRC kopvērtējums:
1. flag Sesks Mārtiņš



68
2. flag 
Kristensson Tom  




58
3. flag Pajari Sami



54
4. flag Zaldivar Fabrizio



34
5. flag Pollara Marco



19
6. flag Torn Ken



18

Jebkurā gadījumā mūs Moncas WRC rallijā sagaida četras aizraujošas un spriedzes pilnas dienas!

Punktu skaitīšanas sistēma:

Vieta 1.v. 
2.v. 
3.v. 
4.v. 
5.v. 
6.v. 
7.v. 
8.v. 
9.v. 
10.v.

Punkti  25 18 15 12 10 8 6 4 2 1

Komentāri
Vecmeistar13. 03.12.2020 10:15
Mārtiņ,ja dod papildus punktus par katru ātrumposmu,uzdevums kļūst sarežģītāks,jācīās jau ar pirmo ātrumposmu...''Miera pīpe'' paliek spēkā...
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png