profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Mums nav ko zaudēt (VIDEO)

Go4speed 27.10.2020 - 23:20 Tanaks: Mums nav ko zaudēt (VIDEO)
Foto: Arthur Viane

Pēc mazāk nekā mēneša Beļģijā tiks aizvadīts pasaules rallija čempionāta (WRC) priekšpēdējais posms – Ipras WRC rallijs. Šis, tāpat kā Montekarlo WRC rallijs ziemā, būs viens no neprognozējamākajiem rallijiem, jo daudz ko izšķirs laikapstākļi, kas braukšanas apstākļus sportistiem var padarīt ļoti sarežģītus.

Pirms gaidāmā rallija Tanaks atzinis, ka ir svarīgi maksimāli izmantot Beļģijas Ipras rallija apstākļus. Ja gaidāmajā rallijā laikapstākļi, kā tas šobrīd tiek prognozēts, izspēlēs savu kārti, tad ir iespēja uzvarēt vai arī piedzīvot lielu zaudējumu. Ja līs un būs dubļi, tad mūs sagaida rudenīgs Montekarlo WRC rallijs, tikai bez kalniem.

WRC kopvērtējumā 2019.gada WRC čempions Ots Tanaks šobrīd ieņem ceturto vietu, par 28 punktiem atpaliekot no Elfina Evansa. Ja tiks aizvadīti abi atlikušie WRC posmi, tad maksimums, ko sportisti varēs iegūt, ir 60 punkti.

Jāpiebilst, ka pēdējie divi ralliji Tanakam nav bijuši veiksmīgi, kur tika piedzīvotas tehniskas neveiksmes, kā rezultātā Turcijas WRC Tanakam 17.vieta, bet Sardīnijas – sestā.


Foto: @rally_image

''Laikapstākļi Ipras WRC rallijā dod iespēju spēlēt azartspēles. Ja mēs to varam izdarīt, tad mums šī iespēja ir jāizmanto pašiem. Mums noteikti nav ko zaudēt. Ja skatāmies uz čempionātu kopumā, tad, protams, tas ir labi, ka mums vēl atlikuši divi ralliji. Biju priecīgs, kad mums WRC kalendārā parādījās vēl viens posms. Jā, pēdējie divi ralliji mums bija sarežģīti, taču komanda pie tā strādā,'' saka Ots Tanaks.

Hyundai boss piebilda, ka par pēdējiem diviem rallijiem vaina jāuzņemas Hyundai. "Hyundai divreiz ir piedzīvojis neveiksmi. Divreiz mums bija tehniskas kļūmes, kas ietekmēja Tanaka sacīkstes. Tā ir pilnīga Hyundai atbildība,” saka Andrea Adamo.

Jāpiebilst, ka otrdien Tanaks Beļģijā aizvadīja testus, kuros jau šobrīd redzams, cik sarežģīts šis rallijs var būt, kad sāk līt un asfalta trasē parādās dubļi.




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png