profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Stūrmaņa Renāra zināšanas mūs izglāba Sardīnijas WRC otrajā dienā

Mārtiņš Jankovskis 10.10.2020 - 21:29 Sesks: Stūrmaņa Renāra zināšanas mūs izglāba Sardīnijas WRC otrajā dienā
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis

Pēc Sardīnijas WRC rallija otrās dienas Junior WRC klasē trešo vietu ieņem Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Pēc pirmās dienas neveiksmes, kur Sesks bija spiests izstāties pusass defekta dēļ, liepājnieks atgriezās sacensībās, lai cīnītos par uzvarām atsevišķos ātrumposmos, par ko pienākas papildus punkti (par katru uzvarēto ātrumposmu ekipāža tiek pie viena punkta).

Tas Mārtiņam lieliski izdevās, jo Sesks sestdien bija ātrākais piecos no sešiem ātrumposmiem (vienā dopā tika pārsists ritenis). Pateicoties savam sniegumam, kā arī sīvākā konkurenta Sami Pajari neveiksmei, Sesks pēc otrās dienas pakāpies uz trešo vietu JWRC klasē.


Foto: Martins Sesks Rally

Sarunā ar portālu Go4speed, kas notika brīdī, kad ekipāža bija ceļā uz servisa parku, Mārtiņš Sesks atzina, ka ''Jā, rallija otrajā dienā tiešām braucām ātri, it īpaši pirmajā dopā (tajā kopvērtējuma līderis tika apsteigts par 21,8 sekundēm). Jāsaka, ka pēc pirmā ātrumposma, mainot vietām riepas, sapratām, ka labajā pusē ir nonākusi nost pusass putekļu gumija. Tobrīd sapratu, ka atlikušie trīs posmi būs jāizdzīvo ar pusdzīvu pusasi, lai arī šodienas mērķis bija cīnīties par uzvarām atsevišķos ātrumposmos. Līdz ar to atlikušajos trīs rīta posmos braucām taktiski gudri – skatījāmies, kur varam braukt ātri, kur maksimāli ātri, bet kur jātaupa pusass, lai viss turētos kopā. Par laimi, visu izdevās sataupīt un rīta apli nobraukt līdz galam, kur servisa parkā viss tika samainīts.''


''Arī pēdējos divos posmos sanāca nobraukt labi, tāpēc jāsāk gatavoties izšķirošajai dienai. Vēl ir četri ātrumposmi, kur varam parādīt savu labāko sniegumu. Vēl nekas nav beidzies. Protams, gribētu teikt lielu paldies stūrmanim Renāram Francim, kur šodien lielu lomu nospēlēja viņa tehniskās zināšanas. Tas mūs šoreiz izglāba. Pēc katra rīta ātrumposma remontējām mašīnu, lai tā izturētu līdz servisa parkam. Renārs ar savilcējiem tina pusass gumiju, lai tā nekrīt nost. Es tikmēr darbojos ar makgaivereni (smejas). Viss izdevās un veiksmīgi esam finišā,” tā Sesks.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi.

JWRC klases rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png