profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divos rallijos četri bojāgājušie un 17 ievainotie

Mārtiņš Jankovskis 20.05.2012 - 20:39 Divos rallijos četri bojāgājušie un 17 ievainotie
Foto: hbvl.be

Traģiski notikumi šajā nedēļas nogalē risinājušies Beļģijas un Francijas rallija nacionālajos čempionāta posmos. Vispirms Francijā kāda ekipāža noskrēja no ceļa un ieskrēja skatītājos. Negadījumā bojā gāja divi, bet cieta vēl 17 skatītāji. Tiek ziņots, ka šo 17 cietušo skatītāju vidū, no kuriem dažiem veselības stāvoklis esot smags, ir arī bērni.

Paši sportisti negadījumā guva vieglas traumas, taču drošības pēc viņi tika aizvesti uz slimnīcu. Kā ziņo aculiecinieki, tad ekipāžai kādā no līkumiem vajadzēja griezties pa labi, taču tā aizbraukusi taisni, kur tobrīd esot bijis daudz skatītāju.

Tāpat traģiski rallijs noslēdzās ceturtajā Beļģijas rallija čempionāta posmā. Tiek ziņots, ka otrajā ātrumposmā Roela Vroliksa/Stefa Vintera ekipāža pēc tramplīna ļoti lielā ātrumā ieskrēja kokos. Nekavējoties trasē devās glābēji, kuri vispirms likvidēja ugunsgrēku, bet pēc tam no mašīnas izvilka abus cietušos. Diemžēl abi sportisti ceļā uz slimnīcu mira.


Foto: hbvl.be

''Šī bija Vroliksa mājas trase. Pirms dažiem mēnešiem viņš paziņoja, ka šis būs viņa pēdējais rallijs, jo turpmāk viņš gribot palīdzēt organizēt tos. Pēc vairākiem rallijiem, kuros viņš startēja ar mazām mašīnām, šoreiz viņš nolēma startēt ar ''Mitsubishi Evo X''. Diemžēl abi sportisti gāja bojā, kur jau iepriekš bija notikušas smagas avārijas. Tajā vietā mašīnas brauca ar sesto ātrumu un pēc tramplīna bija daudz koku,'' traģiskos notikumus atceras kāds rallija fans.

Saprotams, ka pēc šādiem notikumiem abi ralliji tika pārtraukti.  

Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png