profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Berķis: "Izdomāju, ka varam pabraukt ātrāk. Diemžēl nesanāca" (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 16.05.2012 - 20:59 Berķis: "Izdomāju, ka varam pabraukt ātrāk. Diemžēl nesanāca" (VIDEO)
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Talsu rallijs noslēdzies ar Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna uzvaru, kuri sīvā cīņā pārspēja Andi Neikšānu/Pēteri Dzirkalu. Taču arī citās klasēs norisinājās sīvas cīņas. Pēc pirmās dienas 2WD klasē līderis bija igaunis Markus Abrams, kuram tobrīd 25 sekundes zaudēja Jānis Berķis/Edgars Čeporjus.

''Jau ar pirmo posmu sākām braukt pietiekami ātri. Patīkami, ka izdevās pacīnīties gan ar Ralfu Sirmaci, gan ar krievu braucēju Mjačinu, kurš ir ātrs arī vasarā. Pagaidām ļoti ātrs ir tas igauņu puika Abrams. Lai noķertu viņu, jābrauc ātri un bez kļūdām. Jātrenējas un, iespējams, vasaras beigās jau brauksim līdzīgi,'' pirmās dienas notikumus komentēja Jānis Berķis.

Taču otrās dienas pirmais posms Jānim un Edgaram bija gaužām neveiksmīgs. Slaveno Sukturu tramplīnu minētā ekipāža veica nedaudz par ātru, kā rezultātā sekoja iespaidīga avārija. Par laimi, sportisti necieta, lai arī ātrums bija gana liels.

''Viss kārtībā - pašiem viss labi, arī mašīnas drošības karkass ir vesels," sarunā ar portālu Go4speed atklāj Jānis Berķis. 


Foto: Twitter

Jautāts, kāds secinājums pēc minētās avārijas, Jānis ar humoru atzina: ''Secinājums ir tāds, ka mēs varam ātri pabraukt (smejas). Līdz tai vietai bijām nedaudz ātrāki par Abramu, kas ir labi. Sliktā ziņa - vajag vairāk veselā saprāta. Tas tramplīns bija tik labi zināms... Mums bija uzrakstīts, ka viņš ļoti stipri jāsēdina, taču nezin kāpēc izdomāju, ka to var pārbraukt vēl ātrāk. Diemžēl nevarēja (smejas). Ātrums? Laikam pilns ceturtais tajā vietā bija. Labi, ka tur sākumā bija tie mazie kociņi, kas ātri sabremzēja mūsu lidojumu."

Jautāts, cik smagi sasista automašīna, pilots atzīst, ka varēja būt trakāk. ''Mēs kaut kā lidojām ar mašīnas sānu, apakšu, jo uz jumta vēlušies neesam. Mums ir visa apakša nodauzīta - neviena amortizatora, neviena riteņa nav palicis, taču varēja būt trakāk."

Sarunas nobeigumā, jautājot, vai ekipāža brauks Madonā, Jānis pārliecinoši atbildēja: ''Esmu pārliecināts, ka mēs būsim uz starta Madonā. Mehāniķiem būs ko darīt tagad, taču domāju, ka paspēsim. Noteikti aizvadīsim kādus treniņus pirms Madonas un tad jau viss būs kārtībā. Madonā brauksim ātri, taču šoreiz centīsimies finišēt.''

Berķis/Čeporjus piedzīvo avāriju
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png