profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs: Bija patīkami cīnīties ar Neikšānu (FOTO)

Go4speed 15.05.2012 - 16:14 Vorobjovs: Bija patīkami cīnīties ar Neikšānu (FOTO)
Andis Neikšāns apsveic Jāni Vorobjovu. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Čempionu rallijs Talsos noslēdzās ar Jāņa Vorobjova/Guntara Zicānu uzvaru. Šī minētajai ekipāžai bija pirmā kopīgā uzvara Talsu rallijā, lai arī pirms pēdējā posma, kad Vorobjovs no Anda Neikšāna atpalika astoņas sekundes, Jānis ar Guntaru līdz galam nav ticējuši, ka viņiem izdosies atgūt zaudēto.

''Pirms pēdējā posma starta mēs īsti neticējām, ka varam atgūt astoņas sekundes. Tobrīd galvenā doma bija uzvarēt Power Stage ātrumposmā, par ko mēs varētu nopelnīt papildus punktus. Jāsaka, ka šo dopu veicām ideāli, lai arī, protams, bija dažas kutelīgas situācijas, taču nekas tāds, lai priekšlaicīgi finišētu. Kad pēdējā posma finišā uz rezultātu stenda ieraudzījām savu laiku, sapratām, ka mums pietiek, lai būtu pirmie. Prieks bija liels, jo paši līdz galam necerējām uz to. Beigās viss sanāca superīgi," saka Guntars Zicāns, kamēr Jānis Vorobjovs piebilda, ka viņam bija patīkami cīnīties ar Andi, kurš, pēdējā laikā, braucot pasaulē, kļuvis stabilāks.


Jānis Vorobjovs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Otrie Talsu rallijā palika Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kuri līdz pat pēdējam posmam bija rallija līderi. "Visu ralliju mums gāja ļoti viegli un gludi. Iespējams, ka tas arī bija iemesls tam, kāpēc likās, ka nav tik liela spriedze un ka varam pēdējā ātrumposmā atslābināties. Nolēmām, ka pēdējais ātrumposms jānobrauc pietiekami normāli un viss būs kārtībā. WRC mašīnās ir apziņošanas sistēmas, kas ātrumposma vidū paziņo, kādas ir atstarpes starp tuvākajiem konkurentiem. Ja mums tāda būtu, noteikti cīnītos līdz galam. Mums pašiem šķita, ka ātrumposmu veicām ar tādu ātrumu, ka zaudēsim tikai trīs vai četras sekundes un ka saglabāsim savu pozīciju. Tomēr Vorobjovs ātrumposmu veica daudz ātrāk nekā paredzējām," pēc finiša atzina Pēteris Dzirkals.

 
Andis Neikšāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Arī Andis Neikšāns bija priecīgs par šādu cīņu. "Kopumā bija ļoti, ļoti laba cīņa ar Jāni Vorobjovu. Mums ir prieks, ka Latvijā ir tāds konkurents, jo viens otru motivējam braukt ātrāk. Žēl, ka no rallija izstājās Mads Ostbergs, jo tad cīņa būtu vēl interesantāka. Šis Talsu rallija ātrais temps mums ļāva ļoti labi sagatavoties startam Grieķijā."

 

Trešais palika igaunis Kaspars Koitla, kurš Vorobjovam zaudēja 36 sekundes. ''Labs rallijs. Iespējams, daži ātrumposmi pārāk ātri, bet kopumā viss bija labi," pēc rallija portālam Go4speed atzina Kaspars Koitla. ''Pirmajā dienā zaudējām daudz laika, tāpēc otrajā dienā nevarējām iesaistīties cīņā par uzvaru. Šoreiz divi latviešu braucēji bija ātrāki par mums, taču Madonā centīšos būt ātrāks par viņiem."


Kaspars Koitla. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tikmēr Aivis Egle, kurš rallijā palika desmitais, atzina, ka pirmajā dienā tika izmantotas nepareizas riepas, bet otrajā dienā nav trāpīts ar auto regulējumiem. Pilots sola, ka Madonā no ekipāžas varēs sagaidīt daudz labākus rezultātus.

13. vietu izcīnīja zviedru rallija braucējs Joke Nīmans, kurš bija apmierināts ar aizvadīto ralliju ''Kā man patika rallijs? Kā vienmēr, viss bija labi - ceļi, organizācija, daudz skatītāju. Rallija sākumā nespēju aprast ar mašīnu - braucu pārāk piesardzīgi, taču tad izmainīju dažus regulējumus un otrajā dienā viss bija kārtībā."


Joke Nīmans. Foto: Artūrs Igaveņš

''Vai braukšu vēl? Esmu saņēmis uzaicinājumu no Urmo Āvas par dalību Igaunijas rallijā, taču pagaidām nezinu, vai spēšu to finansiāli atļauties, jo man vēl jāveic četri Zviedrijas rallija čempionāta posmi. Pagaidām grūti spriest par nākamo gadu, bet, kas zina - varbūt izlaidīšu Zviedrijas čempionātu un 2013. gadā braukšu Latvijā," saka zviedru pilots Joke Nimans.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png