profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Seši čempioni dodas cīņā par vienu kausu (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 11.05.2012 - 12:38 Seši čempioni dodas cīņā par vienu kausu (FOTO, VIDEO)
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jau šajā nedēļas nogalē Latvijas autorallija čempionāta (LRČ) vasaras sezonu jau tradicionāli iesāks ''Rally Talsi", kas jau ceturto gadu pēc kārtas zināms arī kā Čempionu rallijs. Šogad Talsos sacentīsies seši aktuālie rallija čempioni (Andis Neikšāns, Jānis Vorobjovs, Kaspars Koitla, Vitautas Švedas, Mads Ostbergs un Dmitrijs Tagirovs) no piecām dažādām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Norvēģijas.

Pēc diviem aizvadītiem LRČ posmiem līderis N4 klasē ir igaunis Kaspars Koitla, kurš par 11 punktiem apsteidz Jāni Vorobjovu/Guntaru Zicānu. A+ klasē pārliecinoši līderi ir Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, kuriem pirmajos divos posmos divas uzvaras, bet R2 klasē šobrīd ātrākie ir Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs.


Mads Ostbergs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šodien Ātrumu cilts kartinga hallē notika Talsu rallijam veltīta preses konference, kurā bez rallija organizatora Raimonda Strokša piedalījās trīs N4 klases čempioni - Andis Neikšāns, Vitautas Švedas un norvēģis Mads Ostbergs, kā arī viens MML pārstāvis.

Kā ziņots iepriekš, tad Ostbergam šis būs pirmais rallijs ar N4 automašīnu. Šī iemesla dēļ sportists ar "Mitsubishi Evo X" šodien aizvadīja vienu testu dienu, kuru laikā norvēģis aprada ar automašīnu, kā arī veica nelielas izmaiņas mašīnas regulējumos. "Testi aizritēja labi - apradu ar automašīnu un veicu nelielas izmaiņas tās regulējumos. Pagaidām viss ir kārtībā," tā atzina Mads Ostbergs.


Mads Ostbergs testu laikā. Vide: Ātruma Cilts

Pēc preses konferences (plašāku ieskatu pilotu teiktajā piedāvāsim rīt no rīta) sportisti devās uz kartinga trasi, lai aizvadītu pirmās čempionu cīņas. Sīvā cīņā pārāks bija Ostbergs, kuram izdevās atbruņot visus Anda Neikšāna centienus apdzīt norvēģi.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pavisam kopā Talsu rallijā uz starta izies vairāk par 70 ekipāžām, kurām divās dienās būs jāveic desmit ātrumposmi ar kopējo garumu 109 kilometri. Viskuplāk tiks pārstāvēta A+ klase, kurā uz starta izies 22 ekipāžas. 21 ekipāža būs N4 klasē.

Dalībnieku sarakstu var atrast šeit, bet ar visiem dokumentiem (rallija gids, maršruta karte) var iepazīties šeit. Šī brīža Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumu var atrast šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png