profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ostbergs: Lai uzvarētu Talsos, uzreiz braukšu ar pilnu gāzi

Mārtiņš Jankovskis 11.05.2012 - 08:01 Ostbergs: Lai uzvarētu Talsos, uzreiz braukšu ar pilnu gāzi
Foto: Oskars Miķelsons, Ātruma Cilts

Jau rīt (sestdien) tiks dots starts ilgi gaidītajam Čempionu rallijam, kurā uz starta izies seši čempioni. Protams, vislielākā uzmanība šobrīd pievērsta WRC zvaigznei Madsam Ostbergam, kurš šobrīd pasaules rallija čempionāta kopvērtējumā ir ceturtajā vietā.

Lai arī cik tas dīvaini nebūtu, šis Ostbergam būs pirmais rallijs ar N4 automašīnu, jo pirms tam viņš braucis gandrīz tikai ar WRC spēkratiem. ''16 gadu vecumā braucu ar ''Opel Ascona'', bet vēlāk pārkāpu uz ''Volvo 740''. Pēc dažiem labiem rallijiem sekoja piedāvājums no ''Subaru Norway'' komandas, kuras rīcībā bija WRC automašīnas. Tā nu arī sāku braukt ar WRC," vakar preses konferencē atklāja Mads Ostbergs.


Mads Ostbergs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jautāts, kādi iespaidi par Latviju un kā aizritēja pirmie testi, sportists atzina, ka pagaidām viss ir kārtībā. ''Pagaidām man viss patīk - gan pilsēta, gan cilvēki, kuri ir atsaucīgi. Pēc pirmajiem testiem esmu apmierināts ar mašīnu, kā arī varu teikt, ka komanda ir ļoti profesionāla. Testos veicām dažas izmaiņas regulējumos, tāpēc domāju, ka esam atraduši pareizos regulējumus. Ceļi? Tie ir līdzīgi, kā Norvēģijā, tikai pie mums tie ir cietāki."

''Šobrīd šo mašīnu ar kaut ko salīdzināt būtu grūti, jo mana ''Ford Fiesta RS WRC'' ir mazāka. Testos bija tāda sajūta, ka braucu ar treileri (smejas), taču domāju, ka rallijā viss būs labi, pieradīšu."


Mads Ostbergs testu laikā. Foto: Oskars Miķelsons, Ātruma Cilts

Līdz šim norvēģu (arī zviedru) braucējiem Latvijā nav izdevies uzvarēt N4 klasē. Arī Ostbergs atzīst, ka tas nebūs viegli. ''Sanāca aprunāties gan ar Andreasu Mikelsenu, gan ar Sveningu Biltvedu (abi ir braukuši Talsu rallijā), kuri atzina, ka līmenis šeit ir augsts, tāpēc, lai uzvarētu, būs jābrauc ātri jau ar pirmajiem metriem. Esmu atbraucis, lai cīnītos par uzvaru, tāpēc braukšu uzreiz ar pilnu gāzi."

Visvairāk pagājušajā gadā nepaveicās Andim Neikšānam, kurš, būdams līderis N4 klasē, pēdējā ātrumposmā pārsita riteni un zaudēja pirmo pozīciju. Uz jautājumu, vai Andis Neikšāns šogad brauks taktiskāk, lai uzvarētu, pilots atbildēja, ka arī šogad ekipāža brauks tikpat taktiski, cik pagājušajā gadā. ''Tas ir rallijs, kurā var notikt daudz. Ceru, ka šogad mums veiksies vairāk." Tāpat Andis atzina, ka viņa galvenie konkurenti uz uzvaru būs Jānis Vorobjovs un Mads Ostbergs, taču esot vēl vairāki spēcīgi sportisti, kuri var uzvarēt.


Andis Neikšāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pagājušajā gadā ceļojošo čempionu kausu ieguva lietuvietis Vitautas Švedas, kurš atzina, ka šo kausu pagājušajā gadā bija pelnījis Andis Neikšāns, jo līdz pēdējam posmam viņš bija līderis, taču tad gan Andis, gan Jānis Vorobjovs pārsita automašīnas riteņus un uzvara pienācās lietuvietim. ''Pirms Talsiem aizvadījām testus gan ar ''Evo IX", gan ar ''Evo X". Šobrīd viss ir labi, gaidām startu. Jā, uzdevums nav viegls, taču nekas nav neiespējams. Lai uzvarētu, būs jābrauc ātri. Tā vienkārši pabraukāties te nevarēs. Darīsim visu, kas būs mūsu spēkos."


Vitautas Švedas. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Visaugstākie mērķi Talsu rallijam ir Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam, kuri divu dienu testos kopā nobrauca apmēram 200 kilometrus. ''Šajos testos ne tikai braucām un centāmies uzrādīt pēc iespējas labākus laikus, bet arī lielu uzmanību veltījām regulējumiem. Ar mums testos piedalījās ļoti profesionāls somu mehāniķis, kurš strādāja ar dažādiem mašīnas regulējumiem. Šie bija ļoti vērtīgi un informācijas bagāti testi.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Protams, neskatoties uz sīvo konkurenci, mērķi ir visaugstākie. Šobrīd sportiskā forma ir laba. Arī mašīnai nav nekādu problēmu. Darīsim visu, lai Čempionu kauss nonāktu pie mums," tā portālam atzina Guntars Zicāns.

Talsu rallija dalībnieku sarakstu var atrast šeit, bet ar visiem dokumentiem (rallija gids, maršruta karte) var iepazīties šeit. Šī brīža Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumu var atrast šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png