profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaraudzis: Ja teiktu, ka negribu braukt, tad melotu

Mārtiņš Jankovskis 09.05.2012 - 19:16 Vasaraudzis: Ja teiktu, ka negribu braukt, tad melotu
Ivars Vasaraudzis (vidū). Foto: Go4speed

Pirms neilga laika Krievijā, Maskavā, notika ''Rally Masters Show'' pasākums, kurā uz starta izgāja Ivars Vasaraudzis. Ātrākais šajā šova pasākumā bija Jevgēņijs Novikovs, kurš par nepilnām četrām sekundēm apsteidza Vasīliju Grjazinu. Septītais palika Vasaraudzis, kurš līderim zaudēja 21 sekundi.


Ivars Vasaraudzis/Gatis Panavs pirmajā posmā. Foto: almrally.ru

Pēc sacensībām portāls Go4speed sazinājās ar Vasaraudzi, kurš pastāstīja, kā nokļuva ''Rally Masters Show'' un kādi ir viņa turpmākie plāni. ''No organizatoru puses bija tāds piedāvājums, tāpēc atteikties būtu grēks," iesāk Ivars Vasaraudzis. ''Kopā bijām trīs Baltijas valstu pārstāvji - Kaspars Koitla no Igaunijas, Dominikas Butvilas no Lietuvas un es no Latvijas. Protams, tas man bija kārtējais pārbaudījums ar N grupas mašīnu, un uzreiz uz asfalta. Desmit mēnešus pirms tam nebiju braucis ar sporta mašīnu. Ņemot vērā visus apstākļus, man nav pamats sūdzēties un meklēt ieganstu, kāpēc rezultāts ir tāds, nevis augstāks."|

''Aizbraucām un izbaudījām kvalitatīvi noorganizētas sacīkstes, kuras bija interesantas. Protams, arī dalībnieku sastāvs bija ļoti spēcīgs. Pirmais posms, kas bija domāts kā šova ātrumposms, notika pa ātrslidošanas ledus arēnu. Lai arī tas bija tikai šova posms, Jevgēņijs Novikovs un mazais Grjazins tam visam piegāja ļoti nopietni, jo abi izmantoja treniņnaglas, tādējādi viņi abi uzreiz bija ārpus konkurences," turpina Ivars.

Uz jautājumu, vai nebija nedaudz par īsu tas pasākums, latviešu sportists turpina, ka visi to jau pirms starta zināja, tāpēc sūdzēties nav pamata. ''Jā, mazuma piegarša bija, taču visi mēs jau to zinājām pirms starta. Varu teikt, ka pārējie asfalta posmi, kuri notika pa velo ceļu, atbilda īstiem asfalta ātrumposmiem. Ļoti interesanti bija."


Tagad Ivars turpinās palīdzēt Raimondam Kisielam. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Protams, nedrīkstēja pajautāt, kad mēs Vasaraudzi atkal redzēsim trasē kādā Latvijas rallija posmā. Diemžēl arī pašam sportistam uz šo jautājumu nav atbildes. ''Šobrīd nekādu skaidru plānu nav, tāpēc šobrīd mana pamatvēlme ir atkal palīdzēt Raimondam Kisielam aprast ar WRC automašīnu. Gribu, lai viņam izdodas uzrādīt labu rezultātu. Par nākotni arī skaidrības lielas nav - viss šobrīd miglā tīts. Pagaidām būšu novērotājs no malas. Ja es negribētu braukt, tad es melotu. Protams, ka gribu braukt, jo man tas patīk. Šobrīd vēl neesmu aizmirsis kā jābrauc, tāpēc ceru, ka izdosies braukt atkal kādā posmā,'' tā Ivars.

''Rally Masters Show'' rezultāti:
1. J.Novikovs Mitsubishi Lancer Evo X R4 09:16.3
2. V.Grjazins Ford Fiesta S2000 +3,8
3. K.Koitla Mitsubishi Lancer EVO IX +9,1
4. P.Flodins Subaru Impreza STI R4 +12,6
5. D.Butvilas Mitsubishi Lancer Evo X +14,8
6. G.Broslavskijs Mitsubishi Lancer Evo IX +15,7
7. I.Vasaraudzis Mitsubishi Lancer Evo IX +21,2
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png