profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: Tagad viss atkarīgs no valdības lēmuma

Mārtiņš Jankovskis 01.05.2012 - 20:05 Strokšs: Tagad viss atkarīgs no valdības lēmuma
IRC pārstāvji viesojas Liepājā. Foto: Valērija Liepa

Portāls jau vēstīja, ka nesen Latvijā plānoja ierasties IRC (Intercontinental Rally Challange) organizatori, lai klātienē iepazītos ar potenciālajām rallija norises vietām, rallija organizatoru komandu, kā arī tiktos ar Liepājas pilsētas un Latvijas valdības pārstāvjiem.

Kā portālam Go4speed atzina ''Ra Motosport" direktors Raimonds Strokšs, nesen IRC amatpersonas bija ieradušās Latvijā un ar redzēto tās bija ļoti apmierinātas. Līdz ar to šobrīd viss atkarīga no valdības lēmuma. Labā ziņa ir tā, ka visiem šis projekts patīk, arī valdības pārstāvjiem, taču sliktā ziņa - ne vienmēr patikšana sakrīt ar lēmumu pieņemšanu.


Foto: ewrc.cz

''Kad 2009. gadā nodibinājām mūsu "RA Motosport" biedrību, tad mums bija mērķis noorganizēt kaut ko lielāku par vietējā mēroga sacensībām. Visu šo trīs gadu laikā mēs IRC organizatoriem sūtījām e-pastus, līdz pagājušā gada Ziemassvētkos man atnāca atbilde. Tur bija rakstīts, ka viņi mūs ir pētījuši, sekojuši mums. Tāpat IRC vadībai savus komentārus un patīkamos iespaidus sniedza pagājušā gada IRC rallija čempions Andreas Mikelsens, kurš pirms tam bija arī braucis Talsu rallijā. Vēstules beigās viņi izteica piedāvājumu. Aizbraucu pie viņiem uz Parīzi, aprunājāmies, noskaidrojām nosacījumus un te nu mēs esam," pašus pirmsākumus atceras Raimonds Strokšs.

''Šobrīd situācija ir tāda, ka, ja mēs izpildām šos nosacījumus, tad nākamgad janvāra beigās vai februāra sākumā mums tiek piešķirts pirmais 2013. gada IRC posms. Tās būs atklājošās sacensības, kurām tiks veltīta divkārša uzmanība, jo šis tad IRC vēsturē būtu pirmais ziemas posms."


Pagājušā gada IRC čempions un šī brīža līderis Andreas Mikelsens. Foto: andreasmikkelsen.no

Raimonds atzina, ka atbalstu šim pasākuma devušas Liepājas un Ventspils pašvaldības, taču tagad jāgaida atbilde no valdības. ''Šobrīd vēl strādājam pie šī projekta, taču varu pateikt, ka rallijs notiks Ventspils un Liepājas rajonos. Abas pilsētas atbalstu ir sniegušas, tāpēc tagad ir nepieciešams saņemt tikai valdības atbalstu. Esam bijuši pie daudziem ministriem, kā arī esam piedalījušies daudzās sanāksmēs. Labā ziņa ir tā, ka visiem patīk," saka Strokšs, kurš piebilst, ka konkrēts termiņš no valdības puses nav, bet IRC atbilde jādod jūnijā, kad tiek stādīts pirmais 2013. gada IRC kalendāra uzmetums.

Pēc IRC pārstāvju vizītes Latvijā Strokšs atzina, ka visiem patika redzētais. ''Ceturtdien un piektdien Latvijā viesojās IRC komercdirektors, kurš tikās ar visām iesaistītajām pusēm. Tāpat viņam arī parādīju iesaistītās pilsētas, kā arī nedaudz izvizināju pa ātrumposmiem (smejas). Nebija īstā mašīna, bet viņam patika. Jāsaka, ka viņš bija ļoti pozitīvi iespaidojies no mūsu valsts apmeklējuma."


Šobrīd IRC rallijā dominē "Škoda" rūpnīcas komandas braucēji. Foto: ewrc.cz

Runājot par naudas lietām, Strokšs neatklāj precīzus ciparus, kas, protams, nav mazi, taču Raimonds ieskicē to atbildību, kas pienākas no katras puses. ''Puse no nepieciešamā finansējuma ir atrasta, bet vajag atrast otru pusi. No valdības ir nepieciešami 28% no kopējām projekta izmaksām. Summas nav mazas. Organizatoriskā puse, kas saistīta ar sacensību organizēšanu, atrisināsies no sponsoriem un dalības maksām. Maksājumus, kas jāmaksā par licences iegādāšanos un Eurosport raidījuma gatavošanu, mēs gribam savākt no pilsētām un valdības. Pilsētas zaļo gaismu ir devušas, tāpēc tagad atlicis pēdējais solītis - valdība."

Taču Raimonds un viņa "RA Motosport" komanda tagad nesēž un negaida, ko un kad lems valdība. Šobrīd joprojām tiek darīts viss, lai nākamgad Latvijā noorganizētu grandiozus svētkus. ''Šobrīd mēs darām visu, kas mūsu spēkos - ejam pa visām durvīm iekšā, jo tā iespēja, kas mums ir, tā ir fantastiska. Dosim virsū (smejas)."

Jautāts, vai ir B variants, ja gadījumā valdība atsaka, Raimonds nevilcinoties atbild: ''Par to mēs tad domāsim tajā brīdī."


Kreigs Brīns. Foto: ewrc.cz

Jautāts, vai apmēram ir zināms, pa kuriem ceļiem notiks rallijs, Raimonds bilst, ka šobrīd pie tā netiek strādāts, jo galvenais panākt, lai IRC notiktu Latvijā. Pēc tam, ja atbilde būs pozitīva, tiks domāts par pārējo. „Ventspilī un Liepāja būs rallija centri, servisa parki, rallija ofisi u.t.t. Līdz ko mēs zināsim, ka mums ir piešķirtas tiesības organizēt šo posmu, tad arī domāsim par ceļiem. Tas būs nākamais solis, jo šobrīd viss laiks tiek veltīts, lai mēs varētu iegūtu šīs tiesības un rīkot IRC posmu Latvijā.

Protams, zinot pēdējo gadu ziemas Latvijā, radās jautājums, kas notiks, ja noteiktajā datumā Latvijā nebūs sniega. ''Ra Motosport" direktors atbild, ka visā ir risks, arī laikapstākļos.


Foto: ewrc.cz

''Tas vēl ir diskutējams jautājums. Šobrīd mēs esam palūguši meteoroloģijas dienestam informāciju par pēdējo desmit gadu ziemām, lai varētu izanalizēt un atrast visstabilāko nedēļas nogali ziemā, kad ir vislielākie mīnusi. Vadoties pēc šiem datiem, mēģināsim arī atrast piemērotāko datumu. Teorētiski janvāra beigās un februāra sākumā vienmēr ir bijis auksts, bet, kā būs nākamgad, nav zināms. Visā, ko mēs darām, ir risks, Arī laikapstākļos ir risks." 

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png