profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijā ieradīsies IRC rallija seriāla organizatori

Go4speed 23.04.2012 - 13:29 Latvijā ieradīsies IRC rallija seriāla organizatori
Foto: Šī brīža IRC rallija kopvērtējuma līderis Andreass Mikelsens. Foto: ircseries.com

Pirms neilga laika portāls Go4speed jau ziņoja, ka biedrība "RA Motosport" saņēmusi tiesības organizēt pirmo 2013. gada IRC posmu, kurš varētu notikt janvāra beigās, februāra sākumā. Toreiz ''Ra Motosport" direktors Raimonds Strokšs no komentāriem atturējās, taču šobrīd zināms, ka 26. un 27. aprīlī Latvijā ieradīsies IRC (Intercontinental Rally Challange) organizatoru pārstāvji, lai iepazītos ar potenciālajām rallija norises vietām, rallija organizatoru komandu, kā arī tiktos ar Liepājas pilsētas un Latvijas valdības pārstāvjiem.

Ņemot vērā, ka šis ir valstiska mēroga projekts, ''Ra Motosport" biedrība, darbojoties pie šī pasākuma organizēšanas, uzrunāja Nacionālo sporta padomi, vairākas pašvaldības, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, kā arī Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Lai arī šis ir otrs lielākais pasaules rallija seriāls (2011. gadā to pasaulē TV skatījās apmēram 107 miljoni skatītāju), kuru samērā plaši katrās sacensībās atspoguļo Eurosport kanāls, līdz šim vislielāko atsaucību šī posma atbalstīšanā izteikusi Liepājas pašvaldība, kura pēc projekta prezentācijas pieņēma lēmumu atbalstīt IRC posma norisi Liepājā un tās apkārtnē. Zināms, ka šonedēļ lēmumu par atbalstu plānots izskatīt arī Ventspils pašvaldībā.


Foto: ircseries.com

Kā portālam Go4speed pavēstīja ''Rally Talsi 2012'' preses sekretārs Oskars Kaņeps-Kalniņš, tad šī gada sākumā ''RA Motosport" direktors Raimonds Strokšs devās uz Franciju, lai iepazītos ar IRC organizatoru komandu un saņemtu precīzus norādījumus par to, kas nepieciešams, lai šī sacensību seriāla posms varētu tikt rīkots Latvijā. Šobrīd IRC organizatoru pārstāvji - ''Eurosport Events" Motoru sporta direktors Fransuā Ribeiro un ''Eurosport Events" IRC komercdirektors Antonello Lodoletti iecerējuši ierasties Latvijā, lai izvērtētu līdz šim paveikto, iepazītos ar iespējamām pasākuma norises pilsētām un ātrumposmiem, kā arī tiktos ar Liepājas mēru un, iespējams, arī ar vairākiem Latvijas valdības pārstāvjiem.

''Liepājai jau ir pieredze organizējot Eiropas čempionāta posmu autosportā. Šis būtu nākamais solis, rīkojot Baltijā lielākās autosacensības, kas Liepājā pulcētu gan pasaules līmeņa sportistus, gan sporta līdzjutējus. Pašvaldībā ar Pilsētas attīstības un Finanšu komiteju pozitīviem lēmumiem esam apliecinājuši savu gatavību atbalstīt un līdzdarboties IRC posma organizēšanā Kurzemē 2013. gada sākumā, kas varētu izvērsties par īstiem sporta svētkiem pilsētā un veicinātu pilsētas atpazīstamību, kā arī dotu nepieciešamo atdevi un ieguldījumu pilsētas apkalpojošās sfēras uzņēmumiem", organizatoru izvēli rīkot pasākumu Liepājā komentē Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.


Foto: ircseries.com

Straujo notikumu attīstību komentē arī biedrības ''RA Motosport" direktors Raimonds Strokšs: ''Iecere par IRC posma rīkošanu radās jau pirms trīs gadiem, tādēļ ir liels prieks, ka kopš pērnā gada nogales esam pavirzījušies daudz tuvāk savam mērķim. Ja viss izdosies, šīs noteikti būs lielākās autosporta sacensības Baltijā un tā būs lieliska iespēja reģiona sportistiem startēt tik prestižās sacensībās, kā arī skatītājiem izbaudīt pasaules līmeņa sportistu sniegumu. Līdz šim esam ieguldījuši daudz darba, un tas, vai Latvijā šīs sacensības tiks rīkotas, būs zināms jau jūnijā".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png