profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvija tuvu tam, lai nākamgad rīkotu IRC posmu

Mārtiņš Jankovskis 12.04.2012 - 09:37 Latvija tuvu tam, lai nākamgad rīkotu IRC posmu
Foto: www.ircseries.com

Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad šobrīd notiek ļoti liels un apjomīgs darbs pie tā, lai nākamā gada sākumā Latvijā varētu noorganizēt kaut ko grandiozu - "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) atklāšanas posmu. Tas ir otrs lielākais pasaules rallija seriāls (2011. gadā to pasaulē TV skatījās apmēram 107 miljoni skatītāju), kuru samērā plaši katrās sacensībās atspoguļo Eurosport kanāls. Taču, lai iegūtu tiesības to rīkot, šobrīd vēl ir daudz darāmā.

Ja viss izdosies, kā šobrīd iecerēts, tad nākamā gada janvāra beigās, februāra sākuma Kurzemē (Liepājā un Ventspilī) varētu tikt aizvadīts pirmais 2013. gada IRC posms. Šobrīd, lai sarīkotu šādu ralliju, nepieciešams samērā liels budžets. Kā noskaidroja Go4speed, tad tiesības organizēt šo posmu no IRC saņēmusi biedrība "RA Motosport". Ja tas izdosies, tad šis rallijs varētu ieiet IRC vēsturē, jo tas būtu pirmais rallijs, kurš notiktu īstos ziemas apstākļos, kur sportisti varētu braukt ar sporta radzēm. Un, protams, tas būtu svarīgs pavērsiens arī Latvijas rallija vēsturē.


RA Motorsport komanda ar Raimondu Strokšu vadībā. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Pēc prezentācijas noskaidrojās, ka Liepājas pašvaldība šim mērķim plāno piešķirt (pēc portāla rīcībā esošās informācijas - jau ir piešķirts) 70 tūkstošus latu. Plānots, ka pēc tādas pašas prezentācijas arī Ventspils varētu piešķirt finansējumu, līdz ar to atliks tikai valdības (šobrīd iesaistīta ir gan Finanšu ministrija, gan Ministru prezidents, gan arī Nacionālā sporta padome) akcepts, kura arī esot ieinteresēta šāda projekta atbalstīšanā. Var noprast, ka šo pasākumu plāno atbalstīt visas trīs minētās puses, taču, kā būs patiesībā un kuram būs lielāka teikšana, rādīs laiks. Taču ļoti gribētos cerēt, ka šāds pasākums, kuru katru gadu vēlas rīkot daudzas valstis, tiešām notiks un ka politiskās cīņas neņems virsroku, lai arī izskatās, ka arī šādā pasākumā virsroku varētu ņemt politiskie lēmumi.

Jā, daudziem tas varētu būt pārsteigums, ka pēkšņi IRC posms tiek aizvadīts Latvijā (igauņi jau kādu laiku cer saņemt tiesības rīkot IRC posmu Igaunijā), taču, ja atskatās nedaudz vēsturē, kādi sportisti ir braukuši Talsu rallijā, tad apmēram ir skaidrība, kāpēc IRC varētu notikt Latvijā. Gajs Vilks, Jari Ketomā, Andreas Mikelsens (pagājušā gada IRC čempions un šī brīža IRC rallija līderis) - šie braucēji pēc Talsu čempionu rallija, tāpat kā daudzi citi ārvalstu sportisti, visi kā viens aizbraukuši ar pozitīvām emocijām un lieliskām atsauksmēm, kuras nu ir nonākušas arī IRC varas gaiteņos.

Biedrības „Ra Motosport" direktors Raimonds Strokšs no komentāriem atturējās: „Faktu nenoliedzam, bet par šo projektu stāstīsim tad, kad būs ko stāstīt. Šobrīd savus spēkus cenšamies veltīt Talsu čempionu rallijam."

Jācer un jātur īkšķi, ka "RA Motosport" komandai, kura spēj un prot rīkot svētkus, un visām pārējām iesaistītajām pusēm izdosies atrast kopsaucēju, lai nākamajā gadā Latvijas rallija faniem uzrīkotu pasākumu, par ko pēc tam runātu ilgi un dikti ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Latvijas fani, par kuriem jau šobrīd runā visā pasaulē, ir to pelnījuši. Lai izdodas!

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png