profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sāremā rallijā startēs vairāk nekā 130 ekipāžas, Grosa rīcībā jaunais WRC (VIDEO)

Go4speed 11.10.2018 - 19:04 Sāremā rallijā startēs vairāk nekā 130 ekipāžas, Grosa rīcībā jaunais WRC (VIDEO)
Foto: Erakogu

Šajās brīvdienās 51. reizi startēs Sāremā rallijs, kas būs noslēdzošais Igaunijas rallija čempionāta posms. Kā ik katru gadu, tad dalību šim rallijam apstiprina ļoti kupls dalībnieku skaits. Šogad startam pieteikušās 134 ekipāžas, no kurām 20 brauks ar GAZ. Divās dienās sportistiem būs jāveic 11 ātrumposmi.


Foto: Foto: Mārtiņš Vanags, (MV Foto)

Ar pirmo numuru trasē dosies Georgs Gross (''Ford Fiesta WRC''), kuram sekos Valērijs Gorbans (''Mini John Cooper Works WRC'') un Rauls Jēts (''Skoda Fabia R5''). Vēl uz starta izies tādi braucēji kā Egons Kaurs (''Ford Fiesta Proto''), Tomi Tukiainens (''Skoda Fabia R5''), Rolands Murakas (''Ford Fiesta Proto''), Prīts Koiks (''Ford Fiesta Proto'') u.c. Jāatzīmē, ka debiju šajā posmā ar ''Ford Fiesta R5'' piedzīvos Kens Torns.

Atgādināsim, ka Gorbans Sāremā rallijā startēs piektdien un sestdien, bet svētdien sportists jau būs redzams ''Rally Liepāja''.


Foto: Rallyemotions.lv

Tikmēr par patīkamu pārsteigumu parūpējies Georgs Gross, kurš uz starta izies ar jaunās paaudzes ''Ford Fiesta WRC''. Šis ir bijušais Madsa Ostberga auto. Ar šo auto norvēģis 2017.gadā nobrauca deviņus posmus, bet šogad šis auto bija redzams trijos rallijos. Tagad ar šo auto brauks Gross, kurš iepriekš brauca ar bijušo Ota Tanaka ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīnu.

Lai arī šis rallijs pārklājas ar ''Rally Liepāja'', uz starta redzēsim arī vairākas latviešu ekipāžas - Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons, Edgars Balodis/Lāsma Tole, Jurģis Meisters/Kalvis Blūms, Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis, Ivars Liepiņš/Jānis Sokolovs un Aleksandrs Jakovļevs/Valerijs Maslovs.

Pagājušajā gadā šajā rallijā uzvarēja Ots Tanaks, bet 2016.gadā ātrākais bija Sīms Plangi.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png