profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas rallija čempionāta līderim testos smaga avārija

Go4speed 03.10.2018 - 20:51 Lietuvas rallija čempionāta līderim testos smaga avārija
Foto: Saulius Andrulis

Šajās brīvdienās Lietuvā Druskininkos notiks „Rally Classic”, kas būs noslēdzošais Lietuvas rallija čempionāta posms. Šajā rallijā uz starta izies 37 ekipāžas, starp kurām viena arī no Latvijas – Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis (BMW M3). Tāpat kopā ar Vaidotu Žalu startēs Andris Mālnieks. Paralēli rallijam notiks arī rallijsprinta posms, kurā startēs 27 ekipāžas, no kurām vairākas no Latvijas - Vigo Rubenis/ Kristaps Eglīte, Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins un Lauris Ozerovs/Gatis Jansons.

Rallija dalībniekiem sestdien būs jāaizvada 12 ātrumposmi (105 km), no kuriem noslēdzošie divi pa tumsu. Pirms šī posma vairākas ekipāžas aizvadīja testus, starp kurām bija arī Giedrius Notkus, kurš ir Lietuvas rallija čempionāta līderis absolūtajā ieskaitē, kā arī līderis LARČ3 klasē.

Diemžēl Notkus otrdienas testos pa tumsu piedzīvoja smagu avāriju. Lai arī lietuviešu mediji vēsta, ka sportists izlaidīs ralliju, pēc portāla pieejamās informācijas Notkus ar citu auto tomēr varētu iziet uz starta.


Foto: Maciej Niechwiadowicz Photographer

Notkus portālā 15min.lt atklāj, ka šī avārija, visticamāk, ir laupījusi viņam iespēju izcīnīt uzvaru absolūtajā ieskaitē. ''Šis solījās būt aizraujošs rallijs, kuru gaidījām ar lielām cerībām. Mēs aizvadījām divu dienu testus, kuros kopā ar mums piedalījās arī Jānis Vorobjovs, kurš mums sniedza daudz padomus. Testi aizritēja lieliski, arī auto bija saregulēts ļoti labi'', stāsta Giedrius Notkus.

Zināms, ka ekipāža veica testus arī tumsā, kur kādā no braucieniem vietā, kur ceļš bija slidens (ekipāža šo posmu pirms tam bija veikusi vairākas reizes), Notkus nav pamanījis bremzēšanas punktu, kā rezultātā sekoja avārija, kurā visai spēcīgi cieta automašīnas priekša.


Foto: 15min.lt

Lai arī iepriekš sportista mehāniķi ir paveikuši brīnumus un spējuši salabot auto īsā laikā, šoreiz sportists, kurš arī pats cieta šajā avārijā, atzina, ka šoreiz auto nevar paspēt salabot uz rallija sākumu. ''Noskaņojums ir slikts. Ja nestartēsim rallijā, tad gribu atvainoties faniem. Diemžēl mācību procesam vienmēr jābūt grūtākam nekā karam. Lai arī kāds teiks, ka varējām braukt mierīgāk, mēs vienmēr visu darām uz maksimumu. Šoreiz kļūdījāmies. Taču vissvarīgākais ir tas, ka esam veseli,” tā Notkus.

Foto: Rally Emotions

Jāatzīmē, ka LARČ5 klasē otro vietu ieņem Vorobjovs, kurš līderim zaudē 0,2 punktus. Ja Notkus neizies uz starta, tad iespēja kļūt par čempioniem ir Vaidotam Žalam/Andrim Mālniekam, kuri sezonas pirmo posmu izlaida, bet turpinājumā spēja uzvarēt trīs rallijos pēc kārtas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png