profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Talsu rallijā uzvar ukrainis Gorbans ar WRC automašīnu, Čempionu kausu izcīna Vorobjovs

Go4speed 19.05.2018 - 21:06 Talsu rallijā uzvar ukrainis Gorbans ar WRC automašīnu, Čempionu kausu izcīna Vorobjovs
Foto: Mārtiņš Vanags, Egita Upīte (MVFoto)

Talsos ar pārliecinošu ukraiņu sportista Valērija Gorbana (Mini John Cooper Works WRC) uzvaru noslēdzies "Rally Talsi 2018". Izcīnot sešas uzvaras ātrumposmos, Gorbans neatdeva līdera pozīciju, sākot jau no pirmā ātrumposma. Sportisti vienas dienas laikā veica 10 ātrumposmus un 90 kilometrus garu distanci.

Otrajā vietā aiz ukraiņa finišēja Jānis Berķis (Ford Fiesta R5), kurš Gorbanam piekāpās par 47,21 sekundi.

Tikai noslēdzošajā ātrumposmā trešo kopvērtējuma pozīciju pazaudēja Jānis Vorobjovs (Mitsubishi Lancer Evo X), piekāpjoties igaunim Ranno Bundsenam (Mitsubishi Evo VIII), kurš rallija finišā Vorobjovu apsteidza par 1,78 sekundēm.

Līdz ar ceturto vietu absolūtajā vērtējumā Jānis Vorobjovs izcīnīja arī uzvaru LRC2 klasē, kā arī kļuva par Čempionu kausa ieguvēju. Čempionu kauss "Rally Talsi" ietvaros tika izcīnīts jau 10. reizi. Šogad kausam bija trīs pretendenti - Benedikts Vanags, Aleksandrs Mihailovs un Jānis Vorobjovs.


Historic ieskaitē uzvarēja brāļi Ivars un Andris Velmes. Foto: Mārtiņš Vanags, Egita Upīte (MVFoto)

Piektajā vietā ralliju noslēdza lietuvietis Benedikts Vanags (Škoda Fabia R5), bet sestajā vietā finišēja vēl viens lietuvietis - Egidijus Valeiša, kurš šogad rallijā startē ar Ford Fiesta R5 automašīnu.

Priekšpiedziņas LRC3 klasē ralliju lieliski sāka Olivers Solbergs, tomēr izslīdēšana ārpus trases 3. ātrumposmā jaunajam sportistam maksāja 9 minūtes un vēl 5 soda minūtes. Līdz ar to uzvaru svinēja Mārtiņš Sesks, kurš otrās vietas ieguvēju zviedru Ādamu Vestlundu apsteidza par vairāk kā divām minūtēm.


Belokoņa auto pēc avārijas

jau ziņojām, rallija piektais ātrumposms tika pārtraukts un vēlāk atcelts smagas avārijas dēļ, kurā cieta ekipāža Daņila Belokoņs/Toms Freibergs, kuri tobrīd atradās LRC3 klases trešajā pozīcijā. Ātrumposmā nekavējoties devās neatliekamā palīdzība, kas pilotu nogādāja slimnīcā uz pārbaudēm.

Visi sacensību rezultāti apskatāmi ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png